MedWatch

Glem brune kuverter og suspekte mellemmænd - sælgerne udgør en langt større risiko for Novo

Stribevis af medicinalselskaber bliver med jævne mellemrum fedtet ind i store bestikkelsessager. Novo Nordisk følger nøje med i dem og forsøger at undgå at begå de samme fejl. Risikoen er dog altid til stede, siger den ansvarlige Novo-chef.

Jacob Fossar Petersen er Vice President og global chef for Litigation & Compliance i Novo Nordisk. Hans primære arbejdsopgaver består i håndtering af Novo Nordisks væsentlige retssager og myndighedsundersøgelser samt udvikling og implementering af forskellige compliance-programmer. | Foto: /ritzau/Stine Tidsvilde

De skal føre Novo Nordisk tilbage til tidligere tiders vilde vækstridt, men de udgør på i hvert fald ét parameter også den absolut største risiko. De er sælgere, og det kan lynhurtigt ende med ikke bare elendig medieomtale, men i værste fald med enorme bøder til Novo Nordisk.

”Medicinalindustriens største risiko i forhold til forretningsetik har typisk meget med salgs- og markedsføringsaktiviteter at gøre, fordi der er strenge regler for kontakten med lægerne, som udskriver medicinen. F.eks. er der omfattende krav til, hvad salgsrepræsentanter må og ikke må sige til lægerne,” siger Jacob Fossar Petersen, der er global chef for Litigation & Compliance i Novo Nordisk.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier