MedWatch

Darzalex-salg viser nulvækst på det amerikanske marked i april

Selvom salget af Genmabs Darzalex i USA målt i kroner og øre i april var på niveau med måneden før, så vidner tallene om en underliggende vækst, hvis man korrigerer for færre arbejdsdage, mener Sydbank-analytiker.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmab måtte se væksten stå stille for kræftmidlet Darzalex i april på det amerikanske marked.

Darzalex-salget lå ifølge analysehuset Symphony Health uændret på 108,66 mio. dollar i april i USA sammenlignet med måneden før, men korrigerer man for, at der var færre arbejdsdage som følge af påsken, var der ifølge Sydbank en vækst på 5 pct.

"I store træk er tallet på linje med mine forventninger, når man kigger på den underliggende vækst," siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer, at fremgangen skyldes, at Darzalex i stigende grad bliver brugt som behandlingsmulighed nummer to for patienter med knoglemarvskræft, hvor det tidligere primært er brugt senere i behandlingsforløbet.

Søren Løntoft Hansen ser ikke onsdagens tal udløse nogen stor reaktion for Genmab-aktien, der i 2018 er steget små 20 pct.

"Jeg tror, at det her tal er meget på linje med, hvad mange analytikere har indlagt af forventninger til Darzalex på det amerikanske marked i år, så derfor vurderer jeg, at aktien kommer til at handle på linje med det generelle marked," siger Søren Løntoft Hansen.

Tallene er ikke et billede på den samlede omsætning, men kan bruges som et pejlemærke for salget i USA, der med afstand er det vigtigste marked for Darzalex, og Genmab-topchef Jan van de Winkel har flere gange slået på tromme for, at man ikke skal lægge for meget i tallene på månedsbasis, men i stedet vurdere dem på kvartalsbasis.

Genmabs forventninger for 2018 er et Darzalex-salg på 2-2,3 mia. dollar. I første kvartal var det samlede Darzalex-salg, der bliver solgt via Genmabs partner Janssen, på 432 mio. dollar.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier