MedWatch

FDA udskammer rivaler til danske selskaber for at kvæle kopikonkurrence

En række selskaber, som markedsfører produkter i direkte konkurrence med lægemidler fra danske biotekselskaber, figurerer på en liste med aktører, der kan have benyttet sig af tvivlsomme taktikker for at forsinke generisk konkurrence.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Det er ikke kun Lundbeck, som har fået en løftet pegefinger fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, for at modarbejde mulig generisk konkurrence til sine lægemidler.

Også en række rivaler til flere andre danske selskaber er nemlig at finde på den liste af selskaber, som FDA har modtaget klager over med hensyn til ikke at ville sælge - eller forsøge at besværliggøre salget af - prøver på deres lægemidler til kopimedicinproducenterne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier