MedWatch

Nye studieresultater bekræfter potentiale for Novos Refixia

Novos blødermiddel Refixia har fremvist positive behandlingsresultater i et nyt klinisk studie, hvor medicinen blev målt op mod en anden type behandling.

Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk offentliggjorde mandag positive resultater fra et studie, hvor selskabets blødermiddel Refixia er blevet målt op imod en anden behandlingsmulighed.

Sammenligningsstudiet viser, at voksne med hæmofili B, som fik en enkelt dosis Refixia, opnåede en større samlet faktor IX eksponering end deltagere, der blev behandlet med rFIXFc (rekombinant faktor IX Fcfusionsprotein).

I studiet blev der desuden observeret en længere halveringstid for Refixia.

"Mennesker med hæmofili B og deres læger skal kunne stole på, at de er beskyttet mod blødninger uden bekymringer," siger Mads Krogsgaard Thomsen, Novos koncerndirektør for forskning og udvikling i meddelelsen, og tilføjer:

"Disse sammenligningsdata bekræfter den stærke kliniske profil for Refixia og dets potentiale som en bekvem behandlingsmulighed for mennesker med hæmofili B, i og med at det tages som en enkelt dosis én gang om ugen."

Lettere opbevaring

Novo Nordisk annoncerede mandag også data fra et andet studie med hæmofili A-midlet NovoEight. De data viser, at lægemidlet bevarer sin styrke selv efter at være blevet eksponeret til temperaturer på mere end 40 grader celsius i en periode på op til tre måneder.

Ifølge selskabet oplever mange patienter med hæmofili store udfordringer med opbeavring af såkaldt faktormedicin såsom NovoEight, der som regel skal holdes på køl. Det kan begrænse dem i forbindelse med for eksempel sport eller rejser, men her kan NovoEight altså give bedre muligheder, mener selskabet.

”De seneste forskningsresultater dokumenterer, at NovoEight er en pålidelig og bekvem behandlingsmulighed, som man nemt kan tage med sig udenfor hjemmet. Det kan gøre livet lettere for patienterne, fordi de ikke behøver at bekymre sig om opbevaringen af deres medicin,”  siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, iføleg en pressemeddelelse.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Roche mister første bløderpatient på grund af resistens

Hurtig sagsbehandling til Roches blødermiddel til større patientgruppe 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier