MedWatch

FDA afviser kopi af Teva-produkt for tredje gang

Teva afværger endnu engang truslen fra kopiprodukter til et af sine bedst-sælgende lægemidler med en hjælpende hånd fra det amerikanske lægemiddelagentur.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Israelske Teva og dets danske topchef Kåre Schultz kan ånde lettet op, da der fortsat ikke er udsigt til direkte generisk konkurrence til et af selskabets bedst-sælgende lægemidler.

Det skriver Fiercepharma.

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har således for tredje gang afvist at godkende en kopi af Tevas astma-inhalator Proair fra irske Perrigo.

FDA har sendt et såkaldt complete response letter til Perrigo med begrundelsen for afvisningen af selskabets ansøgning for det generiske produkt, som også blev afvist ved døren i 2016 og 2017. Begrundelsen er dog ikke blevet viderebragt af Perrigo, skriver mediet.

Selskabet Lupin arbejder også på en generisk version af Tevas produkt, som kunne være på vej i 2019, men ifølge Leerink-analytikeren Ami Fadia er der en mulighed for, at det produkt også bliver forsinket på baggrund af FDA's bekymringer over generiske versioner af astmamidlet.

Salget af Proair dykkede med 11 pct. i 2017, men midlet solgte dog for 501 mio. dollars, hvilket gjorde det til Tevas tredjestørste produkt kun overgået af sklerose-blockbusteren Copaxone og kræftmidlet Bendeka/Treanda.

Kåre Schultz: Gældsbyrde og kompleksitet adskiller Teva fra Lundbeck

Kåre Schultz: Vi vil ikke længere give rabat, bare fordi folk beder om det

Teva opjusterer forventningerne

Forsiden lige nu

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier