MedWatch

Sanofis milliardudvidelse af amerikansk fabrik koster næsten 100 jobs

Den franske medicinalkoncern Sanofi investerer 1,87 mia. kr. i en fabriksudvidelse i USA. Det er et led i en strømlining af selskabets globale produktionsapparat, som skal øge automatiseringen i produktion, og den amerikanske udvidelse koster 95 arbejdspladser.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Industriel produktion bliver i stigende grad automatiseret i disse år, og selvom eksperter ofte prøver at tale en frygt for at "robotterne" stjæler menneskers arbejde ned, så er det præcis, hvad der nu sker for en række medarbejdere ved en af Sanofis fabrikker i USA.

Det skirver Fiercepharma.

Den franske medicinalkoncern har annonceret, at man vil udvide sin fabrik i Framingham, Massachusetts med en investering på mere end 300 mio. dollars, eller 1,87 mia. kr. Men selvom produktionen bliver udvidet, så bliver antallet af medarbejdere nedbragt betydeligt.

Udvidelsen er nemlig et led i Sanofis arbejde med at strømline sin globale produktion ved at investere i større automatisering og digitale processer, skriver mediet. Det betyder, at 95 produktionsmedarbejdere i Framingham må kigge sig om efter andet arbejde i fremtiden.

"Denne transformation ved vores Framingham-faciliteter vil strømline vores drift, og vi tilpasser bemandingsniveauet ved fabrikken derefter," skriver Sanofi ifølge Fiercepharma i en meddelelse.

Selskabet påpeger, at de 95 ansatte vil få en fratrædelsesgodtgørelse og blive hjulpet til at finde et nyt arbejde.

Nyheden om fabriksudvidelsen og fyringerne i Framingham kommer få uger efter, at selskabets sagde, at man vil skille sig af med 130 ansatte ved en fabrik i Allston lidt uden for Boston, Massachusetts. Her skyldes fyringerne, at man vil opgradere teknologien ved fabrikken og outsource en del af produktionen, skriver mediet.

Sanofi investerer 2,6 mia kr i ny vaccinefabrik 

Sanofi vil investere milliarder i biologisk produktion 

Sanofi jævner ubrugt fabrik med jorden 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier