MedWatch

Trump vil fredag sætte medicinpriser på dagsordenen

Præsident Trump er angiveligt klar til at tage et opgør med medicinalindustriens priser, som han lovede i sin valgkamp. Fredag vil præsidenten holde en tale om emnet.

/ritzau/AP/Manuel Balce Ceneta
Foto: /ritzau/AP/Manuel Balce Ceneta

At sikre lavere medicinpriser til de amerikanske forbrugere var et tilbagevendende tema i den amerikanske valgkamp i 2016, og nu varmer valgkampens vinder - præsident Donald Trump - angiveligt op til at indfri sine løfter.

En talsmand fra det Hvide Hus bekræfter således, at præsidenten i en tale på fredag vil adressere problemstillingen, skriver Reuters.

Indholdet af talen, og om den vil indeholde konkrete politikforslag, er endnu ukendt, men det har tidligere været fremme, at præsidenten har overvejet helt at forbyde de rabatordninger, som mange medicinalproducenter tilbyder de såkaldte pharmacy benefit managers, der er en slags mellemmænd mellem netop forsikringsselskaberne og medicinalselskaberne.

Disse rabatter har nemlig vist sig ikke altid at resultere i lavere priser for slutbrugerne; de amerikanske patienter.

"Slipper afsted med mord"

Donald Trump har flere gange som både kandidat og præsident tordnet mod medicinalindustrien, som han mener "slipper afsted med mord", når det kommer til prissætning af medicin.

Blandt andet har præsidenten gjort det til en mærksag for sin sundhedsminister Alex Azar, der selv har en fortid i netop medicinalindustrien.

”Priserne på receptpligtig medicin kommer til at blive en stor ting. Hver gang jeg taler med Alex, taler jeg med ham om det før alt andet. Jeg ved, du kan gøre det. Du kender systemet, og du kan gøre det, fordi det er forkert,” sagde han således ved præsentationen af Azar i januar.

I marts viste en undersøgelse, at fire ud af fem amerikanere mener, at priserne på receptpligtig medicin er urimeligt høje.

Den amerikanske medicinalindustri bereder sig på Trump-tale

Fire ud af fem amerikanere mener, at priser på receptpligtig medicin er for høje

Trump lover - igen - opgør med høje medicinpriser

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier