MedWatch

Nevada tiltvinger sig adgang til Novos prishemmeligheder

Novo Nordisk skal fremlægge prishemmeligheder til staten Nevada under en ny lovgivning, som skal øge gennemsigtigheden af blandt andre insulinproducenternes profitter.

Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

I et forsøg på større transparens i det ofte meget komplicerede amerikanske sundhedshedssystem, har staten Nevada lavet lovgivning, som tvinger en række selskaber til at fremlægge deres forretningshemmeligheder. En af dem er Novo Nordisk, der som flere andre producenter af diabetesmedicin, er blevet afkrævet en stor mængde nye oplysninger.

Det skriver Berlingske.

Hos Novo Nordisk siger adm. direktør Lars Fruergaard, at man umiddelbart er tilhænger af initiativerne om større gennemsigtighed.

”Vi har ikke noget at skjule, men det er også lidt specielt, hvis man kun kan drive forretning ved at lægge alle mellemregninger ud i offentligheden. Det gør det sværere at konkurrere mod konkurrenterne, hvis vi skal fortælle alt,” siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han forventer dog også, at oplysningerne forbliver fortrolige i staten Nevadas varetægt. For oprindeligt var det meningen med loven, at oplysningerne om medicinalselskabernes individuelle indtjening og rabatter på produkterne skulle være offentligt tilgængelige.

Men i det seneste udkast til lovteksten bliver det i stedet sådan, at oplysningerne bliver smeltet sammen til én større kortlægning, hvor man ikke kan identificere det enkelte selskab, men kun branchen som helhed.

Novo-topchef om politisk pres i USA: ”Vi har ikke noget at skjule”

Novo Nordisk køber ny grund i Kalundborg

Novo Nordisk får tilskud til vigtigt væksthåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier