MedWatch

Lundbeck-optakt: Analytikere hælder mod toppen af prognosen

Analytikerestimater peger på, at Lundbeck kommer ind i toppen af sin egen prognose for omsætning og driftsindtjening i år, og Sydbanks Søren Løntoft Hansen forventer, at medicinalselskabet vil fastholde sine forventninger i kvartalsregnskabet, som kommer tirsdag morgen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Salget af Lundbecks nøgleprodukter kommer i fokus, når der kommer regnskab for første kvartal tirsdag morgen. Medicinalselskabet har gennem en længere periode haft for vane at overraske positivt med sin prognose, men i denne ombæring venter analytikere umiddelbart ingen opjustering.

"Jeg tror bestemt, at de fastholder forventningerne til helåret. Også med tanke på, at nogle af svingfaktorerne i 2018 er nogle af de ældre midler, der er gået af patent. Her er det nok for tidligt at sige, om de produkter overrasker positivt eller negativt i forhold til de forudsætninger, Lundbeck har indbygget i sine forventninger," siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Analytikerne har dog ifølge estimater indsamlet af Bloomberg lagt sig ind i toppen af Lundbecks egen prognose om en omsætning på 17,2-18,0 mia. kr. og et driftsresultat, EBIT, på 4,8-5,2 mia. kr.

Gennemsnitsestimat for omsætningen er ifølge Bloomberg 17,8 mia., mens bankanalytikerne sætter næsen op efter et driftsresultat på 5,1 mia. kr.

Nøgleprodukter opvejer kopikonkurrence

I forhold til 2018-prognosen hersker der blandt andet usikkerhed om, hvor hurtigt kopimedicin vil spise af Lundbecks salg af epilepsimedicinen Sabril og huntingtonsmedicinen Xenazine, der begge er ramt af patentudløb.

Patentbeskyttelsen er desuden ved at rinde ud på Lundbecks største lægemiddel, Onfi , der kan få kopikonkurrence i USA fra og med oktober.

Foreløbigt vokser salget af Onfi dog.

Desuden ventes væksten i salget af Lundbecks øvrige nøgleprodukter at overstige den omsætning, som selskabet taber som følge af kopikonkurrencen.

Analytikere estimerer en vækst i salget af nøgleprodukterne på 23 pct. til 2441 mio. kr. i første kvartal. Ud over Onfi tæller nøgleprodukterne skizofrenimidlet Abilify Maintena, antidepressivet Trintellix/Brintellix, Rexulti, der bruges til behandling af skizofreni og depression, og Northera til behandling af svimmelhed eller fortumlethed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom.

Regnskabet ventes offentliggjort tirsdag 8. maj om morgenen.

Appel-brydekamp sikrer Lundbeck ny konkurrencefordel  

Endnu et kopiselskab lancerer konkurrent til Lundbeck-middel 

Lundbeck-analytikere: Amerikansk salgstrumf kan holde væksten kørende 

Lundbeck får grønt lys for udvidet brug af Brintellix i USA  

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier