MedWatch

Tidligere Lundbeck-chefs blodprøveselskab skifter ud i bestyrelsen

Selskabet Fluisense, der er stiftet af den tidligere Lundbeck-chef Sten Velschow, og som står bag en bærbar blodprøvetager, skifter næstformanden i bestyrelsen ud.

Den danske iværksættervirksomhed Fluisense, som den tidligere Lundbeck-chef Sten Velschow står bag, skifter ud i bestyrelsen.

Den danske iværksættervirksomhed Fluisense, som den tidligere Lundbeck-chef Sten Velschow står bag, skifter ud i bestyrelsen.

Ud træder næstformanden Luke Mercer Davies, der i stedet erstattes af Niels Skjærbæk, som til daglig er vicedirektør i det danske medicinalselskab Conrig Pharma.

Det fremgår af en CVR-registrering.

Fluisense har udviklet et produkt, Fluispotter, som er et fuldautomatisk blodprøveapparat til diagnostik og behandling af hormonrelaterede sygdomme.

Apparatet er bærbart og gør det dermed muligt for patienter at tage prøverne i hjemmet med frigivet tid til såvel patienter som hospitalspersonalet til følge. Både Herlev Hospital og Rigshospitalet og Herlev Hospital har taget apparatet i anvendelse.

Sten Velschow, der er tidligere leder af Lundbecks dyreafdeling, sagde i 2010 sit job op for at starte Fluisense og udvikle den fuldautomatiske blodprøvetager.

I februar 2016 blev selskabet bevilliget 5,8 mio. kr. af Innovationsfonden til den kliniske validering af Fluispotter. Senere på året blev blodprøveapparatet godkendt til brug på mennesker og ramte markedet i slutningen af 2016.

Tidligere Lundbeck-chef udvikler bærbar blodprøvetager 

Innovationsfonden støtter tidligere Lundbeck-chef

Tidligere Widex-direktør bliver chef for dansk blodprøveselskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier