MedWatch

Botox-salget blomstrer hos Allergan

Allergans omsætning er i årets første kvartal vokset 3 pct. sammenlignet med sidste år. Det skyldes ikke mindste lægemidlet Botox, der i årets første tre måneder solgte for 633 mio. kr. mere end samme kvartal af 2017.

Foto: Colourbox

Medicinalproducenten Allergan er kommet godt fra start i 2018, hvor selskabets omsætning vokser 2,8 pct til 3,7 mia. dollars – godt drevet frem af salget af Botox, der i årets første kvartal stiger 14,5 pct.

Det betyder, at Allergan på tre måneder alene har solgt Botox for mere end fem mia. kr (817 mio. dollars).

Det er dog ikke nok til at trække selskabet i overskud, da driftsresultatet viser et underskud på 4 mia. kr (654 mio. dollars), efter et overskud før særlige poster på 1759 mio. dollars, som dog spoleres af en stor afskrivning på et muligt psoriasmiddel

Allergans største forretningsområde – behandling af øjensygdomme – faldt i kvartalet 11,2 pct. til 491 mio. dollars, efter blandt andet en stor tilbagegang til midlet Restasis, blockbustermidlet som Allergan i november 2017 overdrog delvist til en amerikansk indianerstamme i et forsøg på at undgå en patentudfordring fra Mylan.

Omvendt gik det for forretningsområdet neuroscience og urolog, hvor blandt andet den store Botox-fremgang trak i positiv retning. Forretningsområdet voksede samlet med 13,9 pct. til 381 mio. dollars.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier