MedWatch

Medicinalgiganter i fælles front: Klinisk forskning i Danmark er for dyrt

De danske afdelinger hos en række af verdens største medicinalselskaber slutter sig nu til Roches nylige kritik af vilkårene for at bedrive klinisk forskning i Danmark. "Jeg tror godt, at lægemiddelindustrien i Danmark ved, at vi lægger os i selen for at skabe de bedste vilkår," lyder svaret fra minister Ellen Trane Nørby (V).

Det er for dyrt og administrativt tungt at forske i Danmark, mener en række af verdens største medicinalsselskaber, som nu råber vagt i gevær. Minister og regioner affejer kritikken. | Foto: Labflex / PR

Det vakte opstandelse, da Roche forleden gik ud med en krads kritik af forholdene, under hvilke internationale medicinalselskaber kan bedrive klinisk forskning i Danmark.

En pludselig og massiv gebyrstigning og forskellig håndtering af nye retningslinjer mellem både regionerne og mellem hospitalerne inden for samme region, var blandt kritikpunkterne fra Roche, der blev bakket op af flere industrirepræsentanter, som mener, at den fremtidige forskning i Danmark er truet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier