MedWatch

Roche mister første bløderpatient på grund af resistens

For første gang har en patient udviklet resistens mod Roches nye blødermiddel Hemlibra, en rival til Novoseven fra Novo Nordisk, og har som resultat mistet den pågældende patient.

Foto: /ritzau/AP/Georgios Kefalas/

En patient på Roches Hemlibra har beslutet sig for at droppe behandlingen med den nye blødermedicin, efter han har udviklet antistoffer, der sænker effektiviteten af lægemidlet. Indtil videre er det første gang, hvor det er sket.

Det siger Roche til Endpoints.

600 personer med hæmofili A har været eller er for øjeblikket i behandling med Hemlibra, et nyligt godkendt blødermiddel, der efter al sandsynlighed kommer til at æde en stor del af de markedandele som Novo Nordisk sidder på med Novoseven. Selskabet overvåger fortsat patienterne for udvikling af resisitens.

Ifølge Roche er der dog en stor forskel på dem, der udvikler antistoffer mod Hemlibra og dem, der udvikler resistens mod de mere traditionelle faktor VIII-erstatningsterapier.

"Antistoffer mod Hemlibra påvirker hvorvidt medicinen virker, men de ændrer ikke alvorligheden af den underliggende sygdom. Til gengæld er der blandt næsten én ud af fem personer med hæmofili A, som udvikler inhibitorer mod faktor VIII, hvor inhibitorerne ikke bare påvirker effektiviteten af faktor VIII terapier, men også den naturligt forekommende faktor VIII i kroppen," skriver Roche.

Hemlibra er et af Roches helt store lægemiddelhåb, men som nævnt tidligere er det også en markant konkurrent til Novo Nordisk, og også til Shire, de to selskaber, som sidder på dne største andel af det allerede lille blødermarked. Som sådan har der også været meget stor bevågenhed omkring lanceringen af midlet og de eventuelle problemer, som måtte opstå i forbindelse med behandlingen.

Hurtig sagsbehandling til Roches blødermiddel til større patientgruppe

Novo-rival i stormvejr: Dødsfald opskræmmer bløderpatienter

Shire taber juridisk bløder-slagsmål i Japan 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier