MedWatch

Saniona får grønt lys til at fortsætte studie

Et studie med Saniona-midlet Tesomet kan gå videre til dets anden del, hvor det skal afprøves i ny gruppe patienter. Håbet er en dag at stå med et middel mod den sjældne sygdom Prader-Willi-syndrom.

Foto: Saniona/ PR

Ballerup-virksomheden Saniona meddeler torsdag, at det har fået godkendelse til at indlede anden del af et fase 2a-studie med lægemidlet Tesomet mod den sjældne sygdom Prader-Willi-syndrom.

Tidligere har Saniona gennemført et eksplorativt fase 2a-studie med Tesomet i ni voksne patienter, og med den aktuelle godkendelse i hånden kan selskabet nu indlede forsøg med op til 10 mindreårige patienter med Prader-Willi-syndrom, der er en genetisk lidelse kendetegnet ved forstyrrelser i appetitregulering, temperaturregulering og søvnrytme samt udviklingshæmning i let til middel grad.

Personer med Prader-Willi syndrom har ingen mæthedsoplevelse og kan ikke selv regulere eget spisebehov, hvorfor der er brug for livslang diæt for at undgå livstruende overvægt.

Prader-Willi syndrom er en meget sjælden sygdom, som berører færre end 200 personer i Danmark - altså en såkaldt orphan disease - og der er pt. ingen behandlingsmuligheder for patienterne.

"Ved at gå efter en orphan-indikation som Prader-Willi-syndrom kan vi på relativt kort tid udvikle og kommercialisere vores eget produkt i USA og i Europa gennem en begrænset investering i en indikation, hvor de kommercielle muligheder synes meget store," lyder det i en pressemeddelese fra Jørgen Drejer, adm. direktør for Saniona.

Saniona retter fokus mod sjældne sygdomme 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier