MedWatch

Zealand sætter tidspunkt for fase 3-start efter møde med FDA

Lægemiddelkandidaten glepaglutid mod korttarmssyndrom er klar til afgørende fase 3-forsøg fra årets tredje kvartal.

Foto: Zealand Pharma PR

Zealand Pharma har nu fomelt afsluttet fase 2-drøftelserne med de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA, og er dermed klar til at tage midlet glepaglutid videre til fase 3.

Det vil efter planen ske i årets tredje kvartal, oplyser selskabet i en meddelelse torsdag morgen.

Studiet, der vil omfatte op mod 130 patienter fra USA, EU og Canada, er et såkaldt pivotalt studie, hvilket betyder, at Zealand Pharma på baggrund af studiet forventer at kunne ansøge regulatoriske myndigheder om godkendelse af midlet, der er en langtidsvirkende GLP-2-analog mod korttarmssyndrom, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store dele af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller fordi tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

"FDA's accept til at fortsætte til fase 3 er et vigtigt skridt frem for Zealand og for patienter, der lider af korttarmssyndrom," lyder det fra adm. direktør Britt Meelby Jensen i en kommentar.

Det danske biotekselskab er fortsat i dialog med de europæiske lægemiddelmyndigheder om studiet. Disse forventes afsluttet midt på året.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier