MedWatch

Shire bekræfter revideret opkøbsforslag fra Takeda

Shire bekræfter, at man tirsdag har fået endnu et opkøbsforslag fra japanske Takeda. Bestyrelsen ovevejer netop nu tilbuddet.

Flemming Ørnskovs irske medicinalselskab nærmer sig langsomt et salg til japanske Takeda.

Det irske medicinalselskab Shire bekræfter tirsdag eftermiddag, at selskabets bestyrelse har modtaget et revideret forslag fra japanske Takeda om et muligt købstilbud på selskabet.

"Bestyrelsen overvejer sin position," skriver Shire og tilføjer, at det ikke er sikkert, at der vil blive afgivet et bindende bud på selskabet.

Tidligere på dagen skrev Bloomberg News med reference til kilder med indsigt i sagen, at Takeda skulle være tæt på at indgå en foreløbig aftale om køb af Shire, efter at Takeda havde forsødet et bud på i omegnen af 60 mia. dollar, eller omkring 361 mia. kr. for selskabet.

Oplysningerne kom, efter at Reuters i sidste uge kunne fortælle, at Takeda angiveligt er klar til at betale 46,50 pund per aktie, hvilket værdisætter Shire til 42,4 mia. pund - eller omkring 362 mia. kr. Hvis handlen går igennem, vil det være en af de største i japansk historie.

Takeda annoncerede i slutningen af marts, efter at britiske medier havde fået nys om sagen, at selskabet var interesseret i at købe Shire, og ifølge britisk lov skal Takeda senest 25. april komme med et officielt bud eller trække sig.

På aktiemarkedet stiger Shire-aktien tirsdag med 5 pct. til 39,92 pund.

Shire, som har danskeren Flemming Ørnskov som administrerende direktør, udvikler medicin rettet mod sjældne sygdomme - herunder kræft-, bløder- og nervesygdomme.

Takeda udvikler blandt andet medicin til kræftbehandling og sygdomme i centralnervesystemet, hvor det har et samarbejde med danske Lundbeck om antidepressivmidlet Brintellix.

Medie: Takeda og Shire nærmer sig foreløbig aftale

Takeda smider flere kontanter i nyt milliardbud og Shire overvejer

Overblik: Forstå kampen for at købe Shire

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier