MedWatch

Merck søger partnere til pipelineprojekter

Den tyske life science-koncern Merck KGaA vil ifølge sin forskningsdirektør finde partnere til flere af sine udviklingsprojekter inden for blandt andet kræftbehandling, og man fører allerede "intense" samtaler med flere selskaber, siger han til Reuters.

Luciano Rossetti, direktør for forskning og udvikling i Mercks biofarmaforretning, leder efter partnere til flere lægemiddelprojekter. Foto: Merck KGaA/PR

Nye partnerskaber skal hjælpe tyske Merck KGaA til at få udviklet en række af sine eksperimentelle lægemidler.

Det siger Luciano Rossetti, der er direktør for forskning og udvikling i selskabets biofarmaforretning, til Reuters.

Blandt de projekter, som nye partnere skal hjælpe med at finansiere udviklingen af, er flere nye behandlinger mod kræft, herunder lægemidlet tepotinib, som hæmmer proteinet c-MET, og et bifunktionelt fusionsprotein, som forskningschefen tidligere har udpeget som selskabets "mest spændende kliniske aktiv".

Luciano Rossetti siger til Reuters, at man er involveret i "meget intense vedvarende samtaler" om partnerskabsaftaler for flere af sine projekter uden at ville sætte navn på mulige partnere.

Mercks udviklingspipeline ser stærkere ud end længe, bemærker nyhedsbureauet, men samtidig kigger man frem mod et forventet dyk i driftsindtjeningen i år, som altså tvinger selskabet til at finde nye måder at finansiere sine studier med nye lægemidler på.

Bernstein har ifølge Reuters for nylig udpeget tepotinib, der udvikles mod lungekræft, som et af selskabets mest lovende projekter og vurderet, at lægemidlet kan sælge for 530 mio. euro i 2030.

Dobbeltvirkende immunterapi

Det bifunktionelle fusionsprotein, som går under navnet M7824, blokerer to ”immunhæmmende stier”, som kræftceller hyppigt bruger til at gemme sig for menneskers immunforsvar.

”Det er et fuldstændigt nyskabende, first-in-class bispecifikt fusionsprotein af et avelumab-agtigt antistof, som er forbundet til to molekyler af TGF-beta trap,” har Luciano Rossetti tidligere sagt til mediet EP Vantage.

Avelumab er en PD-L1-hæmmer, som Merck har udviklet sammen med amerikanske Pfizer, og sidste år fik godkendt mod blære- og hudkræft under navnet Bavencio.

TGF-beta, eller transforming growth factor-beta, er et signalprotein, der er blevet sammenlignet med en slags ”hovedafbryder” for tumorimmunitet, og det menes at være involveret i styringen af den såkaldte medfødte immunitet i tumormikromiljøet.

Immunforsvaret deles op i det, der kaldes et medfødt eller uspecifikt immunforsvar og et adaptivt eller specifikt immunforsvar, og Merck håber med M7824 at kunne blokere kræftcellernes immunitet overfor begge disse dele af immunforsvaret.

Merck viser "opmuntrende" data for sit "mest spændende pipeline-aktiv"

Mercks F&U-chef udpeger pipeline-juvel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier