MedWatch

Genmab-chef: Vi har ikke toppet

Selvom Genmabs adm. direktør erkender, at det er usandsynligt, at man kan skabe en succes på niveau med Darzalex igen, så mener han ikke, at Genmab har toppet endnu, og der er også mere potentiale at hente i Darzalex.

Foto: /Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Genmabs Darzalex må siges at være en af de største successer i dansk og global biotek de seneste år. Midlet har haft overordentlig god gennemslagskraft, men selvom adm. direktør Jan van de Winkel ikke regner med at kunne skabe endnu en succes i den klasse, så mener han stadig der er potentiale i virksomheden.

Det skriver Berlingske.

”Jeg mener ikke, at vi har toppet meget tidligt. Jeg synes, at det er godt for både patienter og forretningen, at vi har skabt Darzalex. Jeg ser Darzalex som den bedste pengemaskine, man kan drømme om i medicinalindustrien. Det skal sikre, at vi kan fortsætte vores udvikling og skabe mere innovation,” siger Jan van de Winkel.

Og også for Darzalex kan der da også være mere potentiale at hente. Hvis ellers man kan indfri håbet inden for solide tumorer.

Midlet er for øjeblikket godkendt til behandling af knoglemarvskræft, men senere på året skal Genmab kunne afsløre om midlet også er effektivt i behandlingen af de kræftsygdomme, som giver udslag i solide tumorer.

Hvis de resultater er positive, skal analytikerne til at omregne deres modeller for de danske biotekselskab. Og så skal kursen højere op i takt med, at Darzalex’ markedspotentiale vokser sig større.

J&J solgte Darzalex for 432 mio. dollar i første kvartal

Genmab vil ansætte op til 100 medarbejdere i år

Genmab vil markedsføre egne midler - pipelinehåb bliver første prøve  

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier