MedWatch

Medie: Takeda byder 368 mia kr for Shire

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, som citerer to anonyme kilder med kendskab til processen, har Takeda nu budt ca. 368 mia. kr. for irske Shire.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Efter allerede at have gjort sine intentioner til en offentlig kendt sag skulle den japanske medicinalkoncern Takeda nu være klar med et købstilbud på Flemming Ørnskovs Shire.

Det skriver Reuters som har talt med anonyme kilder tæt på selskabet.

Tilbuddet skulle lyde på 46,5 pund per aktie, og det giver ifølge Reuters' data en samlet pris på omkring 43 mia. pund, svarende til 368 mia. kr.

Takeda sagde i den forgangne måned, at man var klar til at byde på Shire, som for få dage siden frasolgte en kræftforretning til franske Servier. Der har været delte meninger i industrien over, om det frasalg skulle ses som et forsøg på at afværge en overtagelse eller et forsøg på at gøre sig til for den japanske bejler.

Under alle omstændigheder ser det ikke ud til at have afskrækket Takeda, som efter alt at dømme er klar med et officielt bud inden en deadline for et bud 25. april.

Shire havde forud for Reuters' nyhed en markedsværdi på ca. 290 mia. kr., og er i skrivende stund steget til ca. 315 mia. kr.

Til sammenligning har Takeda en markedsværdi på 225 mia. kr.

Shire sælger kræftforretning til Servier for 14 mia kr 

Medier: Takeda beder banker om gigantlån i jagten på Shire 

Takeda-boss: Shires størrelse forhindrer ikke opkøb 

Analytikere tvivler på Takeda-opkøb af Shire: "Hvordan skal de få råd?" 

Takeda overvejer at købe Shire 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier