MedWatch

Lidt for hurtigt biotekselskab får alligevel godkendelse hos FDA

Det amerikanske biotekselskab Rigel Pharmaceuticals, som i sidste uge ved en fejl kom til at skrive, at det havde fået godkendt sit lægemiddelhåb hos FDA, har nu rent faktisk fået godkendt sit lægemiddelhåb hos FDA. En række lykkeriddere har tjent penge på fejlen.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

I sidste uge var der røde ører hos det amerikanske biotekselskab Rigel Pharmaceuticals, da selskabet kom til at skrive på sin hjemmeside, at det havde fået godkendt sit lægemiddelhåb fostamatinib hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, selvom det endnu ikke var tilfældet.

Nu har Rigel Pharmaceuticals så fået godkendt fostamatinib hos FDA.

Det er glædelige nyheder for de investorer, der satsede på, at Rigels fejltagelse ikke var tilfældig.

Efter fejlen steg Rigel Pharmaceuticals' aktie først 40 pct. og dalede siden, da selskabet fik meldt ud, at de havde været for hurtige på aftrækkeren.

Men aktien endte stadig dagen i en stigning på 17 pct., hvilket tydede på, at nogle investorer tog fejlen som et tegn på, at Rigel godt vidste, hvad der ventede.

Da Rigel Pharmaceuticals så i dag kunne annoncere den reelle godkendelse, steg aktien yderligere 10 pct.

Fostamatinib, der vil blive solgt under navnet Tavalisse, er blevet godkendt til behandling mod blødersygdommen ITP (immun trombocytopeni).

Amerikansk biotekselskab brystede sig af FDA-godkendelse ved en fejl 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier