MedWatch

Medie: Novo Nordisk tvinges til at give nye milliardrabatter i USA

Novo Nordisk skal ifølge Børsen til at give endnu større rabatter til det offentlige amerikanske sundhedsprogram Medicare. Både Citi og Bernstein anslår, at det vil koste den danske medicinalkoncern et milliardbeløb fra 2019.

Novo Nordisk og topchef Lars Fruergaard Jørgensen kan blive tvunget til at give nye store rabatter på det amerikanske marked. | Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Prispresset på det amerikanske marked ser ikke ud til at aftage for Novo Nordisk og andre producenter af medicin mod kroniske sygdomme, og en amerikansk lov, som blev vedtaget for få måneder siden, kan forværre situationen og hugge et milliardbeløb af Novo Nordisks driftsindtjening i 2019.

Det skriver Børsen.

"Vi mener, at markedet har overset lovgivningen i Bipartisan Budget Act (BBA), der har som mål at reducere dækningsspændet i sundhedsordningen Medicare Part D via en væsentlig øget byrde for medicinproducenterne, der skal give yderligere rabatter," skriver medicinalanalytiker Peter Verdult fra storbanken Citi ifølge avisen i en ny analyse.

BBA blev underskrevet af præsident Donald Trump 9. februar i år. Ifølge både Citi og finanshuset Bernstein vil loven i særligt høj grad ramme producenter af medicin mod kroniske sygdomme såsom diabetes. Peter Verdult regner med, at det vil koste Novo Nordisk mellem 1 og 1,5 mia. kr. fra 2019, mens hans kollega hos Bernstein, Wimal Kapadia, regner med at smækket bliver på 1,3 mia. kr., skriver Børsen.

Medicare er et offentligt amerikansk sundhedsprogram, som dækker ældre mennesker over 65 og visse folk med handicap, Part D dækker en del af disse personers omkostninger til receptpligtig medicin. Novo Nordisk henter omtrent halvdelen af sit samlede salg i USA, og af det amerikanske salg er 25-30 pct. til Part D-ordningen, viser Citis beregninger. Det svarer ifølge Børsen til, at 15 pct. af Novo Nordisks samlede salg sker til den sundhedsordning.

Novo Nordisk har ikke ønsket at kommentere på sagen overfor avisen, da man er i stilleperiode frem til aflæggelsen af sit kvartalsregnskab 2. maj.

Novo Nordisk har sat ekstra fart under amerikanske rabatter i 2017 

Derfor får USA's mellemmænd kritik af Novo Nordisk, FDA's chef og patienter 

Novo-rivals rabatter sniger sig over 50 pct. 

Novo-topchef om ny amerikansk sundhedsalliance: "Der er behov for forandring" 

Trump lover - igen - opgør med høje medicinpriser 

Fire ud af fem amerikanere mener, at priser på receptpligtig medicin er for høje 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier