MedWatch

Novo Seeds-selskab udskyder afgørende studier med genterapi

Genterapiselskabet Lysogene, der har Novo Seeds i ejerkredsen, er stødt på en flaskehals i planerne om at sætte gang i pivotale fase 2/3-studier og må derfor udskyde studierne.

Stephan Christgau, partner i Novo Seeds, er ansvarlig for investeringen i Lysogene hos den danske venturefond. | Foto: Novo Holdings

Det Paris-baserede biotekselskab Lysogene, som Novo Seeds investerede i tilbage i 2014, udskyder sine pivotale fase 2/3-studier af selskabets lægemiddelhåb, som ellers skulle bane vejen for en hurtig godkendelse hos EMA.

Det skriver mediet Fiercebiotech.

Lysogene har udviklet en genterapi mod stofskiftesygdommen Sanfilippo syndrom, men har måttet sande, at selskabet ikke har faciliteterne klar til at kunne gennemføre et fase 2/3-studie.

Derfor har Lysogene udskudt studierne til et uspecificeret tidspunkt i andet halvår af 2018.

Lysogene er børsnoteret i Paris. Blandt ejerne af Lysogene finder man både Novo Seeds og den franske venturefond Sofinnova Partners, som blandt andet ledes af den tidligere Novo Seeds-partner Henrijette Richter.

Sofinnova Partners har netop sammen med Novo Holdings skudt penge i et andet fransk biotekselskab i form af NASH-selskabet Inventiva.

Novo Holdings og Sofinnova skyder 110 mio. kr. i fransk NASH-selskab

Novo Seeds-stifter bag ny milliardfond: "Mit hjerte banker for dansk biotek" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier