MedWatch

Karolinska forlader svensk Alzheimers-selskab

Det svenske investeringsselskab Karolinska Development har solgt sin aktiepost i et biotekselskab med fokus på immunterapier til behandling af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers sygdom.

Svenske Bioartic samarbejder med selskaber som Eisai og Abbvie om udviklingen af flere lægemidler mod neurodegenerative sygdomme. | Foto: Bioartic

Det svenske selskab Bioarctic er blevet en institutionel investor fattigere, efter investeringsselskabet Karolinska Development fredag solgte sin halve million aktier i biotekselskabet.

Det skete dagen efter, at den såkaldte lock up-periode, hvor investorer i forbindelse med selskabets børsnotering i oktober har været forhindret i at forlade selskabet, udløb.

Karolinska Development oplyser i en pressemeddelelse, at handlen indbragte investeringesselskabet 12 mio. svenske kr, hvilket kommer oven i de 35 mio. svenske kr., som investeringselskabet tjente i forlængelse af et aktiesalg i november 2017.

"Det succesfulde exit fra Bioartic viser, at det er muligt at få et godt afkast på investeringer i lægemiddeludvikling," udtaler Viktor Drvota, adm. direktør i Karolinska Development, i meddelelsen.

Bioarctic er stiftet i 2003 som en udspringer af Karolinska Instituttet, og hovedfokus har været at udvikle immunterapier til behandling af neurodegenerative sygdomme.

Det har siden ført til samarbejder med internationale aktører som Eisai og Abbvie, der har fået del i det svenske selskabs pipeline af midler mod primært Alzheimers sygdom.

Selskabets fremmeste kandidat, Ban2401, undersøges sammen med Eisai aktuelt i et fase 2b-studie.

Karolinska-selskab indgår partnerskab med AbbVie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier