MedWatch

Karolinska forlader svensk Alzheimers-selskab

Det svenske investeringsselskab Karolinska Development har solgt sin aktiepost i et biotekselskab med fokus på immunterapier til behandling af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers sygdom.

Svenske Bioartic samarbejder med selskaber som Eisai og Abbvie om udviklingen af flere lægemidler mod neurodegenerative sygdomme. Foto: Bioartic

Det svenske selskab Bioarctic er blevet en institutionel investor fattigere, efter investeringsselskabet Karolinska Development fredag solgte sin halve million aktier i biotekselskabet.

Det skete dagen efter, at den såkaldte lock up-periode, hvor investorer i forbindelse med selskabets børsnotering i oktober har været forhindret i at forlade selskabet, udløb.

Karolinska Development oplyser i en pressemeddelelse, at handlen indbragte investeringesselskabet 12 mio. svenske kr, hvilket kommer oven i de 35 mio. svenske kr., som investeringselskabet tjente i forlængelse af et aktiesalg i november 2017.

"Det succesfulde exit fra Bioartic viser, at det er muligt at få et godt afkast på investeringer i lægemiddeludvikling," udtaler Viktor Drvota, adm. direktør i Karolinska Development, i meddelelsen.

Bioarctic er stiftet i 2003 som en udspringer af Karolinska Instituttet, og hovedfokus har været at udvikle immunterapier til behandling af neurodegenerative sygdomme.

Det har siden ført til samarbejder med internationale aktører som Eisai og Abbvie, der har fået del i det svenske selskabs pipeline af midler mod primært Alzheimers sygdom.

Selskabets fremmeste kandidat, Ban2401, undersøges sammen med Eisai aktuelt i et fase 2b-studie.

Karolinska-selskab indgår partnerskab med AbbVie

Forsiden lige nu

Takeda nedlægger 100 stillinger i Danmark

Et ønske om at centralisere de globale funktioner i medicinalselskabet Takeda rammer selskabets danske afdeling, hvor omkring 100 stillinger - mere end halvdelen - vil blive skåret, når funktioner rykkes ud af landet.

Shire afviser gigantisk milliardbud fra Takeda

Den japanske medicinalkoncern Takeda bekræfter rygter i flere internationale medier om, at man har budt omkring 370 mia. kr. på Shire, men oplyser samtidig, at buddet er blevet afvist. Shire bekræfter også og siger, at tilbuddet "væsentlig undervurderer" selskabets værdi.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier