MedWatch

Amerikansk biotekselskab brystede sig af FDA-godkendelse ved en fejl

Biotekselskabet Rigel Pharmaceuticals var lidt for hurtige på aftrækkeren, da selskabet i sidste uge skrev, at det havde fået godkendt sit første middel hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Der var gode nyheder for Rigel Pharmaceuticals, da man torsdag på selskabets hjemmeside kunne læse, at virksomheden havde fået godkendt sit første lægemiddel, fostamatinib, hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Investorerne kvitterede hurtigt ved at sende selskabets aktie op med 40 pct.

Det eneste problem er, at FDA ikke har godkendt fostamatinib.

I stedet skyldtes formuleringen på hjemmesiden, som var offentlig i mere end 24 timer, ifølge selskabet en teknisk fejl. Rigel Pharmaceuticals opdagede først fejlen, da selskabets aktie steg. Det skriver Fiercebiotech.

I en pressemeddelelse måtte Rigel Pharmaceuticals derfor trække formuleringen tilbage og fortælle sine aktionærer, at FDA fortsat er ved at tage stilling til, om fostamatinib skal godkendes.

Selvom der altså var tale om en and, er Rigel Pharmaceuticals' aktie stadig steget med ca. 18 pct. siden "nyheden" kom ud.

Ifølge Fiercebiotech er den slags fejltagelser sket før: I 2016 kom Astrazeneca ved en fejl til at meddele, at lægemidlet Lokelma var blevet godkendt hos FDA. De amerikanske sundhedsmyndigheder har fortsat ikke taget en beslutning om Lokelma.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier