MedWatch

BMS vil udvikle test der kan matche patienter og lægemidler

Bristol-Myers Squibb har indgået et partnerskab, der skal føre til en test, der kan forudsige hvilke patienter, der vil have gavn af en immunterapeutisk kræftbehandling fra BMS.

Foto: BMS / PR

Et nyt samarbejde mellem Bristol-Myers Squibb og Illumina skal give medicinalvirksomhedens immunterapier en strategisk fordel i forhold til andre immunterapier mod kræftsygdomme.

Via samarbejdet vil de to selskaber nemlig videreudvikle Illuminas TruSight Oncology 500-test som et diagnostisk værktøj, der med udgangspunkt i den enkelte patients biologiske karakteriska kan forudsige, om de vil have gavn af behandling med et af selskabets immunterapeutiske lægemidler, der blandt andet omfatter blockbustermidlerne Opdivo og Yervoy.

"Vi ser et enormt potentiale i at udvikle next-generation sequencing-baserede diagnostiske værktøjer, der kan identificere effektive terapeutiske kombinationer og stille disse til rådighed globalt," udtaler Garret Hampton, direktør for Illuminas afdeling for klinisk brug af genomdata, i en meddelese.

Transformerende trend

Et valg af behandling baseret på den enkelte patients biologi anses som en transformerende tendens i sundhedsvæsnet, der har potentiale til både at sikre patienter mere effektiv men også mere skånsom behandling, da de slipper for bivirkninger ved behandlinger, der viser sig virkningsløse.

Herhjemme har tendensen - der blandt andet kendes som personlig eller præcisionsmedicin - regeringens og sundhedsvæsnets opmærksomhed, hvor et nationalt genomcenter blandt andet skal give medicinalselskaber forbedret adgang til danskernes genomiske data med henblik på at udvikle nye behandlinger.

Senest har også Innovationsfonden kastet interesse og penge efter udviklingen i form af en ny investeringsstrategi, hvor fonden målrettet ønsker at støtte projekter, der kan føre til udviklingen af mere målrettede behandlinger.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier