MedWatch

GSK afhænder lægemidler mod sjældne sydomme

Britiske GSK har overdraget dets portefølje af genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme til Orchard Therapeutics mod 20 pct. ejerskab af selskabet.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

GlaxoSmithKline har torsdag sagt farvel til dele af selskabets portefølje af lægemidler som led i topchef Emma Walmsley fortsatte bestræbelser på at fokusere det britiske medicinalselskab på færre sygdomsområder.

Aftageren er britisk-amerikanske Orchard Therapeutics, der overtager en portefølje af både godkendte og eksperimentelle genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme, herunder midlet Strimvelis, der kommer med en pris på næsten 600.000 britiske pund (cirka 5 mio. kr.) pr. behandling, samt to sen-fasemidler og et klinisk udviklingsprogram for en kandidat mod beta-thalassæmi.

Derudover har Orchard sikret sig rettigheder til at licensere yderligere tre prækliniske udviklingsprogrammer fra GSKs samarbejde med Ospedale San Raffaele and Fondazione Telethon og MolMed.

Som modydelser overtager GSK 19,9 pct. af ejerskabet af Orchard Therapeutics og får en plads i selskabets bestyrelse.

Derudover er GSK berettiget til at modtage royalties og milepælsbetalinger i takt med kommercialiseringen af berørte midler.

I forbindelse med Orchard Therapeutics udvidelse af pipelinen planlægger selskabet en ny kapitalrejsningsrunde blandt professionelle investorer, fortæller selskabets dirketør til Reuters. Derefter kan en mulig børsnotering komme på tale.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier