MedWatch

GSK afhænder lægemidler mod sjældne sydomme

Britiske GSK har overdraget dets portefølje af genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme til Orchard Therapeutics mod 20 pct. ejerskab af selskabet.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

GlaxoSmithKline har torsdag sagt farvel til dele af selskabets portefølje af lægemidler som led i topchef Emma Walmsley fortsatte bestræbelser på at fokusere det britiske medicinalselskab på færre sygdomsområder.

Aftageren er britisk-amerikanske Orchard Therapeutics, der overtager en portefølje af både godkendte og eksperimentelle genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme, herunder midlet Strimvelis, der kommer med en pris på næsten 600.000 britiske pund (cirka 5 mio. kr.) pr. behandling, samt to sen-fasemidler og et klinisk udviklingsprogram for en kandidat mod beta-thalassæmi.

Derudover har Orchard sikret sig rettigheder til at licensere yderligere tre prækliniske udviklingsprogrammer fra GSKs samarbejde med Ospedale San Raffaele and Fondazione Telethon og MolMed.

Som modydelser overtager GSK 19,9 pct. af ejerskabet af Orchard Therapeutics og får en plads i selskabets bestyrelse.

Derudover er GSK berettiget til at modtage royalties og milepælsbetalinger i takt med kommercialiseringen af berørte midler.

I forbindelse med Orchard Therapeutics udvidelse af pipelinen planlægger selskabet en ny kapitalrejsningsrunde blandt professionelle investorer, fortæller selskabets dirketør til Reuters. Derefter kan en mulig børsnotering komme på tale.

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier