MedWatch

GSK afhænder lægemidler mod sjældne sydomme

Britiske GSK har overdraget dets portefølje af genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme til Orchard Therapeutics mod 20 pct. ejerskab af selskaber.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

GlaxoSmithKline har torsdag sagt farvel til dele af selskabets portefølje af lægemidler som led i topchef Emma Walmsley fortsatte bestræbelser på at fokusere det britiske medicinalselskab på færre sygdomsområder.

Aftageren er britisk-amerikanske Orchard Therapeutics, der overtager en portefølje af både godkendte og eksperimentelle genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme, herunder midlet Strimvelis, der kommer med en pris på næsten 600.000 britiske pund (cirka 5 mio. kr.) pr. behandling, samt to sen-fasemidler og et klinisk udviklingsprogram for en kandidat mod beta-thalassæmi.

Derudover har Orchard sikret sig rettigheder til at licensere yderligere tre prækliniske udviklingsprogrammer fra GSKs samarbejde med Ospedale San Raffaele and Fondazione Telethon og MolMed.

Som modydelser overtager GSK 19,9 pct. af ejerskabet af Orchard Therapeutics og får en plads i selskabets bestyrelse.

Derudover er GSK berettiget til at modtage royalties og milepælsbetalinger i takt med kommercialiseringen af berørte midler.

I forbindelse med Orchard Therapeutics udvidelse af pipelinen planlægger selskabet en ny kapitalrejsningsrunde blandt professionelle investorer, fortæller selskabets dirketør til Reuters. Derefter kan en mulig børsnotering komme på tale.

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier