MedWatch

GSK afhænder lægemidler mod sjældne sydomme

Britiske GSK har overdraget dets portefølje af genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme til Orchard Therapeutics mod 20 pct. ejerskab af selskaber.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

GlaxoSmithKline har torsdag sagt farvel til dele af selskabets portefølje af lægemidler som led i topchef Emma Walmsley fortsatte bestræbelser på at fokusere det britiske medicinalselskab på færre sygdomsområder.

Aftageren er britisk-amerikanske Orchard Therapeutics, der overtager en portefølje af både godkendte og eksperimentelle genterapeutiske lægemidler mod sjældne sygdomme, herunder midlet Strimvelis, der kommer med en pris på næsten 600.000 britiske pund (cirka 5 mio. kr.) pr. behandling, samt to sen-fasemidler og et klinisk udviklingsprogram for en kandidat mod beta-thalassæmi.

Derudover har Orchard sikret sig rettigheder til at licensere yderligere tre prækliniske udviklingsprogrammer fra GSKs samarbejde med Ospedale San Raffaele and Fondazione Telethon og MolMed.

Som modydelser overtager GSK 19,9 pct. af ejerskabet af Orchard Therapeutics og får en plads i selskabets bestyrelse.

Derudover er GSK berettiget til at modtage royalties og milepælsbetalinger i takt med kommercialiseringen af berørte midler.

I forbindelse med Orchard Therapeutics udvidelse af pipelinen planlægger selskabet en ny kapitalrejsningsrunde blandt professionelle investorer, fortæller selskabets dirketør til Reuters. Derefter kan en mulig børsnotering komme på tale.

Forsiden lige nu

Teva dropper Neurosearch-projekt: "Det var en svær beslutning"

Israelske Teva har endegyldigt stoppet udviklingen af lægemiddelkandidaten pridopidin, som stammer fra danske Neurosearch og tidligere var danskernes hovedkandidat. "Det var en svær beslutning," lyder det fra det israelske selskab, mens Neurosearch-topchef Allan Andersen påpeger, at man hele tiden har set projektet "som en lodseddel".

Novo Nordisk tester nyt program i USA: "Tag din medicin og du får den billigere"

Novo Nordisk har indgået en ny aftale i USA om en pilotprojekt, hvor diabetespatienter kan optjene rabatter på selskabets lægemidler ved for eksempel at tage deres medicin og forny deres recepter til tiden. Ifølge selskabet er det første af en række projekter, man vil teste for at nedbringe amerikanske patienters egenbetaling til medicin.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier