MedWatch

Sanofi investerer 2,6 mia kr i ny vaccinefabrik

En topmoderne vaccinefabrik skal i 2021 stå klar i den canadiske by Toronto, melder bygherren Sanofi, der sætter 2,6 mia. kr. af til byggeriet.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Den franske medicinalvirksomhed investerer stort nye produktionsfacilitere for at imødekomme et stigende globalt behov for en række vacciner.

Det oplyser selskabet torsdag morgen i en pressemeddelelse, der annoncerer byggeriet af en ny fabrik i Toronto, Canada, til en samlet pris af 350 mio. euro, svarende til ca. 2,6 mia. kr.

"Vacciner redder hvet år tre mio. menneskeliv, og denne nye fabrik vil bringe os et skridt nærmere en verden, hvor ingen dør eller lider af sygdomme, der kan forebygges med en vaccine," siger David Loew, chef for Sanofis vaccinedivision Sanofi Pasteur, i en udtalelse.

Ifølge selskabet vil det, når fabrikken efter planen står færdig i 2021, råder over topmoderne produktionsfaciliteter til produktion af især acellulær kighostevaccine, som der er en stigende global efterspørgsel på. Fabrikken vil desuden være i stand til at producere antigener til brug i vacciner mod difteri og stivkrampe.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier