MedWatch

Innovationsmiljø advarer mod lukning: Vil skade dansk life science

Det vil gå hårdt ud over dansk life science, hvis regeringens Erhvervsfremmeudvalg kommer igennem med sit forslag om at udfase innovationsmiljøerne for i stedet at samle den risikovillige kapital til iværksættere i Vækstfonden, lyder advarslen fra innovationsmiljøet Borean. Andre er mindre skeptiske.

Medico-start-ups vil få sværere ved at rejse kapital i den tidlige fase, siger Thor Jespersen, adm. direktør for inkubatoren Borean om de mulige konsekvenser af at lukke de fire statslige innovationsmiljøer.

Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme nedsat af regeringen kom i fredags med 26 anbefalinger til en forenkling af erhvervsfremmesystemet. Én af dem er udfasning af innovationsmiljøerne, som igennem 20 år har hjulpet videnstunge start-ups gennem "dødens dal," hvor banker og business angels ikke vil være med grundet den høje risiko, og hvor venturefonde takker nej, fordi start-ups er for langt fra markedet.

I stedet skal spin-outs fra universiteterne og tech-iværksættere med nyetablerede selskaber gå ét sted hen, hvis de ønsker tidlig investering med statslige midler, og det er Vækstfonden, hvor de ifølge Forenklingsudvalget skal tilbydes et matchlån.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier