MedWatch

Teva får småpenge ud af søgsmål om mexicansk fejlkøb til 14 mia kr

Kåre Schultz' israelske medicinalselskab Teva har fået småpenge i kompensation fra de tidligere ejere af det mexicanske firma Rimsa, som Teva købte i 2015 på et grundlag, som ifølge Teva var vildledende og bedragerisk. Det skriver et israelsk og et amerikansk erhvervsmedie.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

En retssag anlagt af Teva mod de tidligere ejere af det mexicanske medicinalselskab Rimsa er ikke endt, som selskabet, der har Kåre Schultz som topchef, havde håbet det.

Det skriver Fiercepharma og det israelske erhvervsmedie Globes.

Sagen omhandler Tevas køb af det mexicanske medicinalselskab Rimsa for 14. mia. kr. (2,3 mia. dollar) i 2015, som endte i kontrovers.

Ifølge Teva viste det sig efter købet, at Rimsa havde svindlet de mexicanske myndigheder og snydt med godkendelserne af selskabets medicin. Svindlen var så kompleks, sagde Teva, at selskabet ikke havde opdaget det i købsprocessen.

Det fik Teva til at love, at selskabet ville "svare hårdt igen," men den efterfølgende retssag mod Rimsas tidligere ejere er endt i en fuser.

Sagen endte uden officiel bøde eller erstatning. Ifølge Globes, der har set retsdokumenterne igennem, har Teva dog modtaget en "ubetydelig sum" i kompensation.

Teva har siden opkøbet i 2015 nedskrevet værdien af Rimsa med 7 mia. kr. - dvs. halvdelen af den købspris, som det israelske medicinalselskab betalte.

Det er blot få uger siden, at Teva sidst lukkede en retssag, der også havde verseret i flere år. I slutningen af marts betalte Teva 675 mio. kr. for at lukke en sag om pay-for-delay-aftaler fra 2013.

Teva og andre indgår milliardforlig i sag om forsinkede kopier 

Teva taber 100 mia. kr. i Kåre Schultz' første årsregnskab 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier