MedWatch

Genmab vil ansætte op til 100 medarbejdere i år

Genmab sigter efter at ansætte op til 100 nye medarbejdere i 2018 til Genmabs faciliteter på Kalvebod Brygge i København, Utrecht i Holland og Princeton i USA.

Foto: Genmab

Genmab er på jagt efter at udvide sin medarbejderstab væsentligt med op mod 100 medarbejdere i indeværende år. Det fortæller administrerende direktør Jan van de Winkel tirsdag under et pressearrangement op til selskabets generalforsamling.

Nyansættelserne planlægges nogenlunde ligeligt fordelt mellem selskabets faciliteter på Kalvebod Brygge i København, Utrecht i Holland og Princeton i USA.

"Der skal måske ansættes lidt flere i Utrecht i vores prækliniske forsknings- og udviklingscenter. I København planlægger vi at ansætte 20-30 og et tilsvarende antal i Princeton, siger Jan van de Winkel.

Helt støbt i granit er udvidelserne dog ikke.

"Vi skal være forsigtige, for vi ønsker kun de allermest talentfulde medarbejdere. Så vi er forsigtige med, at vi får fat i de rigtige. Det er faktisk en ret stor udfordring at gå fra 250 til potentielt 350 medarbejdere på et år. Så lad os se, om det bliver 100, men jeg tror, at det er nødvendigt for at udbrede de kliniske programmer," siger Jan van de Winkel.

Visionen er at identificere et nyt kræftmiddel - formentlig til behandling af solide tumorer - i løbet af de kommende år, hvorefter biotekselskabet selv vil investere i kliniske udviklingsprogrammer og gå efter at beholde så stor en andel af værdien - det vil sige mindst 50 pct. på egne hænder.

"Vi har brugt meget tid i bestyrelsen på at analysere vores muligheder, så vi er velforberedte på væksten. Og i forhold til den pipeline, vi har i dag, mener vi, at vi kan sælge de fleste lægemidler selv," siger bestyrelsesformand Mats Pettersson.

En af de væsentlige lægemiddelkandidater - tisotumab vedotin - udvikler Genmab dog i samarbejde med partneren Seattle Genetics. Genmab og det amerikanske selskab deler rettighederne til lægemiddelkandidaten 50/50.

Genmab vil markedsføre egne midler - pipelinehåb bliver første prøve  

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier