MedWatch

Svensk selskab vil hente 940 mio kr hos aktionærer for at betale Leo Pharma

Det svenske helse- og medicinalselskab Karo Pharma vil nu sætte gang i en aktieemission, som skal finansiere det køb af ti lægemidler fra Leo Pharma, som selskabet annoncerede 1. marts. Målet er at hente 940 mio. kr. (1,3 mia. svenske kroner).

Foto: Leo Pharma

Svenske Karo Pharma købte i marts ti lægemidler fra Leo Pharma for en samlet pris på 2 mia. kr.

Nu vil det svenske firma så bede aktionærerne om at dække halvdelen af regningen gennem en aktieemission, som skal indbringe 940 mio. kr. (1,3 mia. svenske kroner).

Det skriver Karo Pharma i en selskabsmeddelelse.

Her fremgår det også, at selskabet allerede har sikret sig garanti for, at aktionærerne er klar med pengene til emissionen.

Allerede da Karo Pharma offentliggjorde købet af midlerne Conotrane, Fonx, Condyline, Synalar, Mildison, Locobase, Centyl, Kaleorid, Burinex og Selexid, skrev selskabet, at en del af finansieringen skulle komme fra en aktieemission.

Det er ikke første gang, at Karo Pharma, der er børsnoteret i Stockholm og har en markedsværdi på 2,65 mia. kr., har lagt milliarder på bordet. I august sidste år købte Karo Pharma det norske selskab Weifa for ca. 1 mia. kr.

Også dengang kom pengene delvist fra investeringsvillige aktionærer, der skød penge i en aktieemission.

Milliardfrasalg skal give Leo Pharma penge til ny forskning

Leo Pharma frasælger lægemidler for 2 mia kr

Skandinaviske medicinalselskaber på vej mod milliardfusion 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier