MedWatch

Ferring betaler 146 mio. kr. for at lukke dansk skattesag

Medicinalselskabet Ferring, der indtil årtusindeskiftet havde hovedkvarter i København, har overført 146 mio. kr. til Skat i håb om at lukke en skattesag, som opstod i forbindelse med udflytningen fra Danmark, og som nu har kostet selskabet over 300 mio. kr. Det skriver Børsen.

Marianne Kock, adm. direktør i Ferring i Danmark. | Foto: Ferring

Det schweizisk-baserede medicinalselskab Ferring, som er grundlagt i Sverige og indtil år 2000 havde hovedkvarter i København, har overført 146 mio. kr. til Skat for at lægge låg på en skattesag, der har sit ophav i udflytningen fra København for 18 år siden.

Den overførsel kommer oven i tidligere betalinger i sagen, der bringer Ferrings samlede regning op over 300 mio. kr., fortæller Ferrings adm. direktør i Danmark, Marianna Kock, til Børsen

Sagen skyldes uenighed om, hvor stort et beløb, Ferring skulle betale i skat, da selskabet i 2004 overførte sine patenter og goodwill til Schweiz.

Ferring vurderede selv værdien af de aktiver til at være 162 mio. kr., men fem år senere vurderede Skat, at værdien i virkeligheden var lige over 1 mia. kr. Sidste år fik Skat så to uafhængige eksperter til at vurdere aktiverne, og de kom frem til, at værdien var 574 mio. kr.

Til skatteopkrævningen har Skat tilføjet renter for 115 mio. kr., hvilket har betydet, at det beløb, som Ferring skal betale, er løbet op over de 300 mio. kr.

"Det er vanvittige renter, de har, så derfor har vi også valgt at indbetale, og så håber vi på, at det er, hvad vi skal betale," siger Marianne Kock til Børsen.

Ferring køber biotekselskab bag senfase-middel mod tarminfektion

Ferring investerer trecifret millionbeløb i nyt biotekcenter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier