MedWatch

Svenskere indgår aftale med Servier

Det franske selskab Servier overtager udviklingen af svenske Scandicures potentielle stof mod NASH, type 2-diabetes og andre metabolske sygdomme.

Foto: /ritzau/AP/Peter Dejong/

Spin-out-selskabet Scandicure har overdraget retten til at fortsætte udviklingen af selskabets biologiske stof til franske Servier.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Som en del af aftalen modtager Scandicure et uoplyst beløb på forskud samt mulige milepælsbetalinger i takt med prækliniske og kliniske fremskridt i udviklingen af nye behandlinger baseret på det svenske stof.

"Vores mål er at finde effektive behandlinger til patienter med ikke-alkoholisk fedtlever (NASH), der ikke har gavn af eksisterende behandlinger," udtaler Claude Bertrand, forsknings- og udviklingschef hos Servier, i meddelelsen.

Scandicure er spundet ud af Göteborgs Universitet, og er baseret på opdagelser gjort af stifter og direktør Margit Mahlapuu, der sammen med den svenske statslige inkubator GU Ventures ejer Scandicure.

Mahlapuu har identificeret en hæmmer til et såkaldt lægemiddeltarget, der muligvis kan omvende de biologiske komplikationer forbundet med type 2-diabetes og NASH.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier