MedWatch

Konkurrent til Lundbeck-middel lander positive fase 3-data inden for depression

Allergan og Gedeon Richter har banet vejen for en FDA-godkendelse af selskabernes fællesprojekt cariprazine inden for depression. Midlet konkurrerer med Lundbeck på skizofreniområdet under navnet Vraylar.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO

Irske Allergan og ungarske Gedeon Richter er godt på vej mod endnu en godkendelse af lægemidlet cariprazine inden for et Lundbeck-område.

Senest har de to selskaber offentliggjort positive resultater af et fase 3-studie inden for depression med midlet, der i forvejen er godkendt til behandling af skizofreni, hvor det under navnet Vraylar konkurrerer med Lundbecks Rexulti.

Det betyder, at Allergan og Gedeon Richter nu er klar til at ansøge om FDA-godkendelse af cariprazine mod depression i forbindelse med bipolære lidelser. Selskaberne vil indsende ansøgningen i dette kvartal.

Og selskaberne har store forventninger til midlet.

Ifølge mediet Endpoints har Gedeon Richter tidligere sagt, at cariprazine mod depression kan sælge for op mod 2 mia. dollar (12 mia. kr.) om året. Mediet skriver dog også, at en række analytikere forventer et topsalg på blot en tiendedel af det ungarske selskabs forventning - dvs. 1,2 mia. kr. om året.

FDA afviser Lundbeck-rival i døren

Biogen bryder ind på endnu et Lundbeck-område med nyt opkøb 

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier