MedWatch

Konkurrent til Lundbeck-middel lander positive fase 3-data inden for depression

Allergan og Gedeon Richter har banet vejen for en FDA-godkendelse af selskabernes fællesprojekt cariprazine inden for depression. Midlet konkurrerer med Lundbeck på skizofreniområdet under navnet Vraylar.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO

Irske Allergan og ungarske Gedeon Richter er godt på vej mod endnu en godkendelse af lægemidlet cariprazine inden for et Lundbeck-område.

Senest har de to selskaber offentliggjort positive resultater af et fase 3-studie inden for depression med midlet, der i forvejen er godkendt til behandling af skizofreni, hvor det under navnet Vraylar konkurrerer med Lundbecks Rexulti.

Det betyder, at Allergan og Gedeon Richter nu er klar til at ansøge om FDA-godkendelse af cariprazine mod depression i forbindelse med bipolære lidelser. Selskaberne vil indsende ansøgningen i dette kvartal.

Og selskaberne har store forventninger til midlet.

Ifølge mediet Endpoints har Gedeon Richter tidligere sagt, at cariprazine mod depression kan sælge for op mod 2 mia. dollar (12 mia. kr.) om året. Mediet skriver dog også, at en række analytikere forventer et topsalg på blot en tiendedel af det ungarske selskabs forventning - dvs. 1,2 mia. kr. om året.

FDA afviser Lundbeck-rival i døren

Biogen bryder ind på endnu et Lundbeck-område med nyt opkøb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier