MedWatch

Medie: Novo Nordisk står med industriens stærkeste portefølje af nye produkter

Bloomberg Intelligence vurderer ifølge Berlingske Business, at Novo Nordisk vil give samtlige andre selskaber i medicinalindustrien baghjul, når det gælder væksten i salget af nye produkter i det kommende halve årti.

Foto: /Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Novo Nordisk vil kunne mønstre den største vækst i salget af nye produkter blandt samtlige aktører i den globale medicinalindustri i de kommende år.

Det er ifølge Berlingske Business konklusionen af en ny analyse foretaget af Bloomberg Intelligence på baggrund af estimater indsamlet fra analytikere.

Bloombergs kilder vurderer ifølge erhvervsmediet, at Novo vil levere en årlig gennemsnitlig salgsvækst på over 38 pct. mellem 2017 og 2022, hvilket vil være nok til at overgå schweiziske Roche på andenpladsen og danskernes diabetesrival Sanofi på tredjepladsen.

"Det er korrekt, at Novo har den hurtigst voksende portefølje af nye produkter. Det skyldes blandt andet, at Novos nye produkter ifølge flere studier er bedre på den kliniske profil, men også, at Novo flytter eksisterende patienter fra gamle produkter over på nye," siger Claus Henrik Johansen, senior portefølje­forvalter i Danske Bank, til Berlingske Business.

Væksten i de kommende år vil i særdeleshed være drevet af den langtidsvirkende GLP-1-analog semaglutid, der netop er blevet lanceret som en diabetesbehandling under navnet Ozempic i USA.

Det molekyle undersøges også til behandling af fedme og en række andre sygdomme, ligesom Novo er ved at udvikle en tabletbaseret version af midlet, som efter alt at dømme bliver det første orale GLP-1-middel i verden.

Bloombergs estimater peger på, at Ozempic vil sælge for godt 2 mia. kr. i år, og at salget vil stige til næsten 23 mia. kr. i 2022.

Det danske medicinalselskab vil ikke kommentere på analytikernes salgsestimater, men påpeger over for Berlingske Business, at man forventer, at omsætningen "kan fortsætte med at vokse".

Nye diabetesklasser solgte for 50 mia i 2017 - Novo Nordisk tegnede sig for broderparten 

Diabetesmarkedet i opbrud: Novos tablet skal sluge rivalernes marked 

Novos guldhåb godkendt i Japan 

Novo-direktør: Semaglutid har potentiale uden for diabetes  

Analytiker om nye fedmedata fra Novo Nordisk: Det lover rigtig positivt  

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier