MedWatch

Novo-rivals rabatter sniger sig over 50 pct.

Rabatterne på medicin hos amerikanske Eli Lilly, der konkurrerer med Novo Nordisk på diabetesmarkedet, nåede i 2017 lige op over 50 pct., mens selskabets listepriser også steg.

Foto: /RITZAU/AP/Michael Conroy

Der er halv pris på medicin hos medicinalselskabet Eli Lilly - i hvert fald hvis du er en amerikansk indkøbsorganisation.

Det skriver Fiercepharma.

Novo-konkurrentens gennemsnitlige rabatter til de amerikanske mellemmænd nåede 51 pct. i 2017 hvilket var et enkelt procentpoint højere end året før. Til gengæld øgede Eli Lilly også sine listepriser med 9,7 pct.

Selskabet offentliggør ikke, hvor store rabatterne er på selskabets enkelte lægemidler.

Selvom Eli Lillys rabatter er substantielle, så er de markant lavere end hos Novo Nordisk, der i øjeblikket giver gennemsnitligt 64 pct. i rabat til amerikanske mellemmænd.

Både medicinalselskaber, mellemmænd og forsikringsselskaber har mødt kritik i USA for den prisstruktur, hvor mellemmænd repræsenterer forsikringsselskaber og forhandler rabatter med medicinalselskaberne.

En række Kritiske patienter, der har sagsøgt Novo Nordisk, Eli Lilly og franske Sanofi, mener for eksempel, at rabatterne ikke kommer patienterne til gode - en påstand som også Novo Nordisks adm. direktør og de amerikanske sundhedsmyndigheders direktør har luftet.

Fire ud af fem amerikanere mener, at priser på receptpligtig medicin er for høje

Derfor får USA's mellemmænd kritik af Novo Nordisk, FDA's chef og patienter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier