MedWatch

Israel satser stort på sundhedsdata - investerer milliarder i genomprojekt

Den israelske stat investerer nu godt 1,7 mia. kr. i et storstilet big data-projekt, der skal gøre information om befolkningens sundhedstilstand tilgængelig for forskere og private medicinalvirksomheder, der er villige til at betale milliarder af dollars for borgernes private sundhedsoplysninger.

Foto: Colourbox

Mens debatten raser herhjemme om fordele versus ulemper forbundet med oprettelsen af en stor database over danskernes arvemasse i Nationalt Genom Center, går man anderledes ubekymret til værks i Israel, der længe har været frontløber indenfor life science og innovation.

Alskens data om stort alle Israels godt ni millioner indbyggere er opført i nationale registre, og disse data udgør dermed en enorm - og særdeles værdifuld - medicinsk database, som den israelske regering nu vil samle, centralisere og gøre tilgængelig for videnskaben og kommercielle selskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier