MedWatch

Novo Holdings skifter ud i bestyrelsen

Novo Holdings har sagt farvel til Göran Ando og et andet bestyrelsesmedlem, mens et nyt ansigt med finanserfaring kommer til fra belgiske UCB.

Foto: Novo Holdings

Med mandagens årsrapport fra Novo Holdings, der ejer Novo Nordisk og meget mere, fulgte nyheden om, at selskabet skifter ud i bestyrelsen.

Svenske Göran Ando, der i sidste uge stoppede som bestyrelsesformand i Novo Nordisk, har forladt bestyrelsen i Novo Holdings.

Det samme har norske Per Wold-Olsen, der har en lang fortid i medicinalbranchen bag sig, bl.a. hos Merck & Co., som bestyrelsesformand i Lundbeck og GN Store Nord og som hos amerikanske Gilead Sciences.

Til gengæld får Novo Holdings også et nyt bestyrelsesmedlem i form af franske Viviane Monges. Hun har tidligere været finanschef i en række medicinalselskaber, herunder Novartis, Nestlé Skin Health og Wyeth Pharmaceuticals, der blev købt af Pfizer i 2009.

Senest er Viviane Monges trådt ind i bestyrelsen i det belgiske medicinalselskab UCB, hvor hun blandt andet har selskab af tidligere Lundbeck-chef Ulf Wiinberg.

Novo Holdings' bestyrelse består nu af formand Sten Scheibye og medlemmerne Francis Cuss, Jean-Luc Butel, Jeppe Christiansen, Lars Rebien Sørensen, Steen Riisgaard og Viviane Monges.

Novo Holdings tjente 19,1 mia. kr. i 2017

Uddelinger fra Novo-fond satte rekord i 2017  

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier