MedWatch

Teva og andre indgår milliardforlig i sag om forsinkede kopier

Israelske Teva og to andre selskaber har betalt 1,6 mia. kr. for at lukke en retssag mod selskaberne, der blev beskyldt for at gå sammen om at forsinke kopier af lægemidlet Lidoderm.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Kåre Schultz' Teva samt amerikanske Endo og japanske Teikoku Seiyaku har lagt i alt 1,6 mia. kr. for at lukke en "pay-for-delay"-sag om lægemidlet Lidoderm.

Det skriver netmediet Fiercepharma.

Lidoderm fremstilles af Teikoku Seiyaku og distribueres i USA af Endo. For at presse ekstra omsætning ud af lægemidlet havde de to selskaber ifølge anklagen betalt en kopist for at vente med at lancere en kopi af Lidoderm - et lovbrud der har fået betegnelsen "pay-for-delay."

Teva overtog retssag

Egentlig var kopisten selskabet Watson, som senere blev til Actavis, der senere igen solgte kopien af Lidoderm og de tilhørende verserende retssager til Teva. Derfor endte Teva altså med en sag på halsen, der nu koster selskabet 675 mio. kr., mens Endo og Teikoku Seiyaku hoster op med 925 mio. kr.

Ifølge søgsmålet forsinkede Watson (Teva) kopien af Lidoderm med ni måneder for en stak umærket Lidoderm til en værdi af 580 mio. kr. og en forpligtelse fra Endo og Teikoku Seiyaku om at de til gengæld ikke ville lancere deres egen generiske version af Lidoderm i 7,5 måneder efter, at Watsons (Tevas) kopi kom ud.

Selskaberne fastholder, at de ikke har brudt loven.

Lidoderm mistede sin markedsekslusivitet i 2013, men høstede fortsat et salg på 3,6 mia. kr. i det år alene. Da kopien af Lidoderm kom på markedet, faldt salget med 87 pct., skriver Fiercepharma.

GSK står til bøde på 325 mio. kr. for at bremse kopier af tidligere Novo-middel 

Sun Pharma lægger låg på pay-for-delay-sag med millioner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier