MedWatch

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Novo Nordisks nyeste langtidvirkende insulin, Tresiba, kan muligvis få et rygstød på det amerikanske marked i næste uge, vurderer Handelsbanken.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, ventes således den 26. marts at komme med en tilbagemelding vedrørende en opdatering af Tresibas indlægsseddel med studierne Switch og Devote.

Studierne viste ifølge Novo, at insulinet giver færre alvorlige tilfælde af for lavt blodsukker - også kaldet hypoglykæmi - sammenlignet med verdens bedst sælgende insulin, Lantus fra Sanofi.

I et af studierne - Switch 2 - i type 2-diabetikere er data dog ikke statistisk signifikante.

Spørgsmålet er så, om FDA giver grønt lys for en ordlyd, hvor det direkte fremgår, at Tresiba har vist en lavere risiko for alvorlig hypoglykæmi sammenlignet med Lantus, påpeger Handelsbanken, der kommer frem til, at dette bestemt ikke kan udelukkes, og at det formentlig vil være en positiv overraskelse for markedet.

"Vi har tidligere argumenteret for, at en opdatering af Tresibas indlægsseddel vil gøre Novo i stand til via direkte markedsføring over forbrugerne at skabe en efterspørgselsdrevet stigning i markedsandelen, og Novo har efterfølgende bekræftet gisningerne med en udmelding om, at det i tilfælde af en stærk indlægsseddel vil overveje en markedsføringskampagne for Tresiba i stil med en relancering," skriver Handelsbanken i et notat.

Banken peger på, at en så stor kampagne potentielt kan give anledning til højere omkostninger, end aktiemarkedet i øjeblikket regner med, men også at markedets estimater ikke tager højde for mulige gevinster af kampagnen.

"Alt i alt kan den 26. marts byde på en positiv overraskelse. Hvert ekstra pct.point i markedsandel til Tresiba i USA vil øge vores nutidsværdi af Novo-aktien med 3 kr.," hedder det i notatet.

Handelsbankens anbefaling af Novo Nordisk er uændret "køb".

Novo opgiver kampen mod indisk kopiprodukt

Analytiker om nye fedmedata fra Novo Nordisk: Det lover rigtig positivt 

Novo Nordisk har sat ekstra fart under amerikanske rabatter i 2017 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier