MedWatch

New York får ny rugekasse for biotekselskaber

En ny biotek-inkubator og seed-fond har set dagens lys i New York City. Det er endnu et led i byens ambitioner om at tage kampen op mod Boston og San Francisco som biotekklynge.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO

New York Citys ambitioner om at tage kampen op mod Boston som det førende biotek-knudepunkt på den amerikansk østkyst har fået et nyt rygstød i denne uge.

Kapitalfonden Beacon Capital har således annonceret oprettelsen af en ny inkubator med fokus på biotekindustrien. Det skriver Fiercebiotech.

Det nye initiativ kaldet Beacon Pharma vil tilbyde seed-finansiering samt lokaler til kontorer, laboratorier og produktion til håbefulde biotekselskaber i "det store æble".

Beacon Pharma har 30-50 mio. dollars, som man kan bruge på opstartsselskab i området omkring New York og New Jersey, hvoraf en del allerede er udvalgt af den nye rugekasse og seed-fond. Finansieringen kommer Fra Beacon Capital og en række andre investorer, som man ikke sætter navn på.

Man regner med at investere et beløb på mellem 30.000 og 1 mio. dollars i hvert selskab, og fokus vil ifølge Beacon Pharma være på blandt andet onkologi, neurodegenererende sygdomme og sjældne sygdomme generelt.

Den nye rugekasse er endnu en fjer i hatten for New York City, som i starten af i år offentliggjorde en ambitiøs plan med 500 mio. dollars i ryggen for at gøre byen til en biotekklynge på linje med Boston og San Francisco.

For Beacon Capital stopper det dog ikke i NYC. Fonden har også planer om at lancere lignende initiativer i delstaterne Virginia og Florida samt i Mexico, siger fondens adm. direktør, Nancy Torres Kaufman, i en pressemeddelelse.

Novo Seeds-talent tager tøjlerne i nyt biotekselskab

New York får nyt kæmpe biotekcenter

New York vil have mere biotek

Regeringen vil lirke døren op til epicenter for life science med nyt kontor i Boston

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier