MedWatch

New York får ny rugekasse for biotekselskaber

En ny biotek-inkubator og seed-fond har set dagens lys i New York City. Det er endnu et led i byens ambitioner om at tage kampen op mod Boston og San Francisco som biotekklynge.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO

New York Citys ambitioner om at tage kampen op mod Boston som det førende biotek-knudepunkt på den amerikansk østkyst har fået et nyt rygstød i denne uge.

Kapitalfonden Beacon Capital har således annonceret oprettelsen af en ny inkubator med fokus på biotekindustrien. Det skriver Fiercebiotech.

Det nye initiativ kaldet Beacon Pharma vil tilbyde seed-finansiering samt lokaler til kontorer, laboratorier og produktion til håbefulde biotekselskaber i "det store æble".

Beacon Pharma har 30-50 mio. dollars, som man kan bruge på opstartsselskab i området omkring New York og New Jersey, hvoraf en del allerede er udvalgt af den nye rugekasse og seed-fond. Finansieringen kommer Fra Beacon Capital og en række andre investorer, som man ikke sætter navn på.

Man regner med at investere et beløb på mellem 30.000 og 1 mio. dollars i hvert selskab, og fokus vil ifølge Beacon Pharma være på blandt andet onkologi, neurodegenererende sygdomme og sjældne sygdomme generelt.

Den nye rugekasse er endnu en fjer i hatten for New York City, som i starten af i år offentliggjorde en ambitiøs plan med 500 mio. dollars i ryggen for at gøre byen til en biotekklynge på linje med Boston og San Francisco.

For Beacon Capital stopper det dog ikke i NYC. Fonden har også planer om at lancere lignende initiativer i delstaterne Virginia og Florida samt i Mexico, siger fondens adm. direktør, Nancy Torres Kaufman, i en pressemeddelelse.

Novo Seeds-talent tager tøjlerne i nyt biotekselskab 

New York får nyt kæmpe biotekcenter 

New York vil have mere biotek 

Regeringen vil lirke døren op til epicenter for life science med nyt kontor i Boston 

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier