MedWatch

Medie: Lagkagehuset-ejer dropper opkøb af Sanofi-afdeling

Ifølge Financial Times har kapitalfonden Nordic Capital, der har ejerandele i blandt andet Lagkagehuset og Sportsmaster, ikke længere i sinde at deltage i budkrigen på Sanofis europæiske afdeling for kopimedicin. Prisen er simpelthen for høj, vurderer kapitalfonden ifølge kilder tæt på processen.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Den nordiske kapitalfond Nordic Capital har kastet håndklædet i ringen i kampen om at overtage en europæisk forretning med fokus på generiske lægemidler fra den franske medicinalkoncern Sanofi.

Det skriver Financial Times.

Kapitalfonden, som tidligere ejede Falck og Nycomed, og som i dag bl.a. ejer Lagkagehuset og Sportmaster, var en af flere bejlere til at købe Sanofis kopimedicin-selskab Zentiva. Men to unavngivne kilder, som har kendskab til processen, siger til erhvervsmediet, at Nordic Capital nu vurderer, at "prisforventningerne er for høje".

Nordic Capital havde efter sigende i sinde at gå sammen med amerikanske Blackstone om opkøbet, der vurderes at kunne lande på en værdi omkring 2 mia. euro, eller små 15 mia. kr. Hverken Nordic Capital, Blackstone eller Sanofi har villet kommentere sagen over for Financial Times.

Selvom listen nu tilsyneladende er blevet en smule kortere, så er der stadig rigeligt med bejlere til tjekkisk-baserede Zentiva, herunder en række andre kapitalfonde og medicinalselskaber.

Indiske medier berettede for nyligt, at indiske Torrent Pharma var i gang med at forberede et officielt bud på netop 2 mia. euro på forretningen. Ifølge Financial Times gør de interesserede aktører klar til en ny budrunde, nummer to i rækken, og er ved at foretage due diligence inden en deadline i april.

Medie: Lagkagehuset-ejer med i kapløb om at købe Sanofis forretning for kopimedicin

Medie: Indisk selskab forbereder tocifret milliardbud på Sanofi-division

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier