MedWatch

Islandsk topchef for Teva-rival fyrer 400 efter fire uger på jobbet

Siggi Olafsson, der tidligere var chef for Tevas kopiforretning og nu er blevet adm. direktør i konkurrenten Hikma, følger i sin tidligere arbejdsgivers fodspor og fyrer 400 ansatte.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Efter blot fire uger på jobbet har den nye, islandske topchef i det jordanske medicinalselskab Hikma Pharmaceuticals, Siggi Olafsson, allerede delt 200 fyresedler ud og lovet 200 yderligere fyringer.

Det skriver netmediet Fiercepharma.

Dermed følger Siggi Olafsson linjen fra sin tidligere arbejdsgiver, israelske Teva med danske Kåre Schultz i spidsen, som efter få uger på jobbet annoncerede, at 14.000 ansatte skulle fyres.

Islandske Siggi Olafsson var indtil december 2016 chef for israelske Tevas afdeling for generiske lægemidler. I sidste måned fik han nyt job som adm. direktør hos konkurrenten Hikma. Hikma har i alt 8500 ansatte.

Siggi Olafsson siger selv ifølge Fiercepharma, at sammenligningen mellem Teva og Hikma er som at sammenligne "æbler og pærer." Begge selskaber henter størstedelen af deres omsætning på at fremstille generisk medicin og begge er placeret i Mellemøsten.

Siggi Olafsson har haft lederstillinger siden 1994 heriblandt hos Actavis Pharma, hvor han var topchef fra 2012 til 2014.  Ifølge Fiercepharma var han primus motor på Tevas opkøb af netop Actavis' generikaforretning for godt 40 mia. dollars i 2016.

Tevas tidligere generika-boss bliver topchef for rival

Tevas islandske generikachef takker af 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier