MedWatch

ABG ser gode mulighed for succes i nyt Alzheimers-studie fra Lundbeck

Nye data fra et tidligere fase 3-studie med Lundbecks væksthåb Rexulti giver ifølge ABG Sundal Collier forhåbninger om, at lægemidlet kan blive godkendt i en ny indikation i 2021 - stik imod forventningerne i den brede del af aktiemarkedet.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Et datasæt fra Lundbecks tidligere fase 3-studie med Brexpiprazol til behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter lover så godt, at ABG Sundal Collier ser stor sandsynlighed for, at midlet bliver godkendt i 2021 - stik imod forventningerne i den brede del af aktiemarkedet.

Data fra studierne er fremlagt på en konference i Honolulu i weekenden og indikerer, at dosisudgaven på 2 milligram ser ud til at virke, mener ABG.

Da Lundbeck i maj sidste år offentliggjorde data fra to fase 3-studier med Brexpiprazol i Alzheimers-patienter faldt aktien med omtrent 40 kr. over to dage.

Dengang oplyste Lundbeck, at studierne viste, at Alzheimers-patienterne opnåede en forbedring af agitationssymptomerne. Kun det ene af de to forsøgsstudier nåede dog det primære endemål, mens det sekundære endemål blev nået i det andet studie.

Senere i november oplyste Lundbeck og partneren Otsuka så, at de vil gennemføre et nyt fase 3-studie med Brexpiprazol i Alzheimers for at understøtte en godkendelse.

"Vi ser et misforhold mellem den meget lave værdi, aktiemarkedet har tillagt Brexpiprazol-agitationsprojektet - vi vurderer, at den er værdisat nær nul - og det projektet i realiteten har leveret," skriver ABG.

75 pct. chance for succes

Banken sætter sandsynligheden for succes for det nye fase 3-studie til 75 pct. og peger på, at kursfaldet på de 40 kr. per aktie i maj sidste år er et godt bud på, hvad projektet muligvis kan være værd.

ABG har uændret en købsanbefaling af Lundbeck med et kursmål på 430 kr. Mandag formiddag stiger Lundbeck med 1,3 pct. til 346,10 kr.

Da Lundbeck i november offentliggjorde planerne om et nyt fase 3-studie, pegede selskabets forsknings- og udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen, over for Ritzau Finans på, at det var den sikreste løsning, hvis midlet skal på markedet i USA.

"Vi vurderer, at der var en mulighed for at kunne få en godkendelse med de data, vi allerede har. Men FDA (den amerikanske lægemiddelstyrelse, red.) har stillet sig tvivlende over for, om vi kunne få godkendelsen, selv om det har anerkendt styrken i vores data, og af den grund har vi valgt at starte et tredje studie," sagde Anders Gersel Pedersen.

Brexpiprazol er allerede godkendt i USA til behandling af depression og skizofreni under navnet Rexulti, hvor det er et af selskabets helt store væksthåb. Salget af lægemidlet landede på 826 mio. kr. i 2016, midlets første hele år på markedet, og sidste år steg det med yderligere 51 pct. til 1,25 mia. kr.

Lundbeck og Otsuka indleverede for et år siden også en ansøgning for lægemidlet til behandling af skizofreni i EU, og Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, forventes at komme med en afgørelse i andet kvartal i år.

Lundbeck-direktør: Nyt Alzheimers-studie skal give sikrere vej til markedet 

Tredje fase 3-forsøg på vej for Lundbeck-håb 

Lundbeck har stor tro på Alzheimers-middel trods blandet studie 

Lundbeck starter to fase 3-studier med lægemiddelhåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier