MedWatch

Nye danske venturefonde i life science lader vente på sig

Danske biotekselskaber kunne godt ønske sig mere konkurrence på investorsiden, selv om der nu tilflyder flere penge til de helt tidlige life science-virksomheder. Vækstfonden er positiv, men tøver med at gå solo.

Foto: /ritzau/Lærke Posselt

Selvom det danske life-science og biotekmiljø spirer i disse år, kniber det med nye venturefonde til finansiering af udviklingen.

Sunstone har stort set investeret sin tredje life science-fond fuldt ud og har tidligere bebudet at ville rejse en fjerde fond, men har ikke meldt noget konkret  nyt ud på det seneste og et forsøg på at rejse en ny fond, ”Sund Capital”, med David Solomon, tidl. CEO i Zealand Pharma, er ikke lykkedes.

Det skriver MedWatchs søstersite med fokus på venture- og kapitalfonde, AMWatch.

Jarne Elleholm, Copenhagen Life Science Advisors, der bl.a. hjælper danske life science-selskaber med at rejse kapital, kunne godt ønske sig, at der var flere danske ventureselskaber. Det ville nemlig også gøre det lettere at rejse kapital i udlandet.

”Vi er jo et lille land. Når vi kontakter udenlandske investorer, beder de os ofte om først at kontakte Novo Seeds eller Sunstone. De to fonde gør det fint, men det er klart, at det ville være lettere at rejse penge – også i udlandet, hvis der var flere danske venturefonde, man først kunne gå til”, siger Jarne Elleholm til AMWatch.

Martin Bonde, formand for Dansk Biotek og direktør for norske Vaccibody, finder, at finansierings-situationen for de helt tidligere stadier af life science-virksomheder efterhånden er rimelig i Danmark. Han ser dog gerne, at der kommer mere venturekapital, især når det gælder finansieringen af de ofte dyre test i de senere faser af biotekselskabernes produktudvikling.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier