MedWatch

Sanofi lancerer nyt middel med en priskrig i Danmark

Med en pris der er 18-38 pct. lavere end Novos Xultophy, rykker Sanofi ind i Danmark med sit konkurrerende produkt. Et direkte slag mod Novo Nordisk.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Selvom Novo Nordisk er hårdt forankret på hjemmemarkedet i Danmark, har Sanofi alligevel besluttet sig for at slå ud efter den danske diabetesgigant med sit nye produkt, Suliqua. Derfor er Danmark blandt de første seks europæiske lande, som midlet bliver lanceret i.

Det skriver Børsen.

Midlet er en kombination af Sanofis Lantus og et danskudviklet produkt, Zealand Pharmas Adlyxin. Dermed er det en konkurrent til Novo Nordisks Xultophy, som er en kombination af selskabets egne to midler, Tresiba og Victoza.

"Konkurrencen med Novo gør, at vi ønsker at have succes i Danmark, for det er vores måde at vise, at vi kan få succes, hvor Novo er ekstremt stærk," siger Marc-Antoine Lucchini, Sanofis chef for diabetesforretningen i Europa.

Måden man vil få succes på er via en priskrig. For mens Tresiba og Victoza begge har overgået Lantus og Adlyxin i de kliniske studier, så kan Suliqua være mellem 18-38 pct. billigere, alt efter hvilken doseringspen, man bruger. Og det gør midlet attraktivt i et stadig dyrere medicinmarked.

Sanofis diabeteskvaler fortsætter, men nye midler nærmer sig målstregen

Zealand-topchef: "Ikke mange biotekselskaber har skabt så stærk en pipeline på så kort tid"

Sanofi vil fyre 400 salgsmedarbejdere i USA

Forsiden lige nu

Analytiker: Novos japanske pillestudie ser positivt ud

Det er positive sikkerhedsdata, som Novo torsdag har fremlagt for sin diabetespille, siger Sydbank-analytikeren Søren Løntoft, men advarer mod at bruge studiet til at drage for mange konklusioner om, hvorvidt behandligen reelt er bedre end Eli Lillys Trulicity.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier