MedWatch

Rapport: Novo Nordisk er nu verdens 7. største medicinalselskab

Er ny rapport fra GlobalData viser, at Novo Nordisk er det 7. største medicinalselskab i verden målt på markedsværdi. Samtidig giver det danske selskab samtlige konkurrenter baghjul, når det gælder om at skabe afkast af forretningen.

Foto: /Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Novo Nordisk er rykket helt op i verdenstoppen blandt de største aktører i medicinalindustrien. Det bekræfter data fra en ny analyse foretaget af GlobalData.

Det danske selskab er således det 7. største medicinalselskab i verden målt ud fra markedværdien til trods for et forholdsvis snævert fokus på diabetes, fedme, hormonsygdomme og hæmofili - et fokus, som dog er ved at blive bredt yderligere ud.

GlobalData har regnet sig frem til, at Novo Nordisk havde en markedsværdi svarende til 137,4 mia. dollars ved udgangen af 2017, og det var kun Merck/MSD, AbbVie, Novartis, Pfizer, Roche og Johnson & Johnson, der overgik det. Der er dog fortsat et stykke op til J&J's markedsværdi på 387,2 mia. dollars.

Og kigger man på selskabernes omsætning, hører Novo da også til i den nederste halvdel af top 25 med en omsætning i sit seneste regnskabsår svarende til 16,6 mia. dollars mod J&J's 71,9 mia. dollars. Det er dog værd at bemærke, at Johnson & Johnson er meget mere end bare et medicinalselskab og også sælger forbrugerprodukter og medicinsk udstyr.

Nummer et på afkast

Til gengæld kan Novo Nordisk bryste sig af at være markant bedre til at skabe afkast end de større selskaber i medicinalindustrien.

Det danske selskab har således leveret et såkaldt Return on Assets (RoA) - som dækker over hvor profitabelt et selskab er set i forhold til værdien af sine aktiver – på 38,9 pct. i det seneste regnskabsår. Her kommer amerikanske Gilead Sciences tættest på med en RoA på 23,7 pct.

Samtidig leverer Novo Nordisk, hvad GlobalData kalder en "exceptionel" Return on Capital Employed (RoCE) på hele 96,7 pct. Igen kommer Gilead tættest på danskerne med en RoCE på 36,9 pct.

Novo leverer også den tredjebedste driftsmargin blandt de 25 største aktører på 43,3 pct. Det er kun overgået af Gilead på 58 pct. og Biogen på 45 pct.

Listen over de 25 største selskaber i medicinalindustrien domineres ikke overraskende af amerikanske aktører, men måske ikke i så høj grad, som man kunne forvente.

Mens 13 af medicinalgiganterne kommer fra Nordamerika, så har 10 af dem base i Europa, mens de to sidste kommer fra Asien eller Stillehavslandene. Og top ti er ligeligt delt mellem amerikanske og europæiske selskaber.

Du kan se hele top 25-listen her.

Novo Nordisk giver medicinalindustriens bedste afkast 

Rapport: Lægemidler fra danske selskaber vil dominere i 2018 

Novo Nordisk forventes at konsolidere sin globale førerposition 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier