MedWatch

Sydbank: Bavarians prognose for 2018 er til den svage side

Bavarian Nordics forventninger til 2018 er lavere, end hvad markedet forventede inden offentliggørelsen af årsregnskabet mandag, siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen. Han påpeger dog, at det dels skyldes større udgifter til forskning og udvikling, "som biotekselskaber jo er afhængige af".

Foto: Bavarian Nordic

De forventninger, som biotekselskabet Bavarian Nordic er kommet med for 2018, er ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank "lidt til den svage side".

Han venter på den baggrund, at aktien kan komme til at underpræstere lidt i forhold til markedet generelt i mandagens handel.

"2018-prognosen er lidt til den svage side, men et eventuelt negativt syn på regnskabet kan blive begrænset af, at det til dels skyldes lidt højere omkostninger til forskning og udvikling, som biotekselskaber jo er afhængige af for udvikling af nye midler," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Bavarian Nordic oplyser i sit årsregnskab, at det i 2018 venter en omsætning på 500 mio. kr. samt et negativt resultat af primær drift (EBIT) på 385 mio. kr. Koncernens kapitalberedskab ventes desuden at lande på 1850 mio. kr. ved årets udgang.

Til sammenligning endte omsætningen i 2017 på 1370 mio. kr., mens resultatet af primær drift viste et overskud på 353 mio. kr., og kapitalberedskabet ved årets udgang udgjorde 2604 mio. kr.

Usikkerhed om amerikansk kontrakt

Analytikeren påpeger, at det har været svært at modellere 2018-forventningerne, hvilket blandt andet skyldes usikkerhed om, hvor meget selskabet indtægtsfører i 2018 og 2019 af den initiale kontrakt, selskabet har fået med den amerikanske regering på frysetørret Imvamune på 100 mio. dollar.

"Og hvor meget indtægtsfører de også på den option, som den amerikanske regering har gjort brug af i forhold til udviklingen af frysetørret Imvamune. Det er svært på forhånd at modellere, hvor meget kontraktarbejde de vil indarbejde i guidance."

"Men samlet er guidance lidt lavere, end hvad jeg og mine kolleger har ventet, og da også forsknings- og udviklingsomkostningerne er lidt højere end ventet giver det et driftsunderskud, som er lidt større end det, der var ventet," opsummerer analytikeren.

Selve regnskabet for fjerde kvartal og hele 2017 bød ikke på de store overraskelser for analytikeren.

"Efter årets tre første kvartaler havde de næsten nået guidance for hele året, så det er måske ikke så overraskende, at omsætningen er meget begrænset i fjerde kvartal, og da man selvfølgelig har nogle omkostninger til forskning og udvikling kommer fjerde kvartal ud med driftstilbagegang. Det er ikke så overraskende, og 2017 er i store hele på linje med forventningerne," siger analytikeren.

Bavarian forventer halvt så stor omsætning i 2018 

Bavarian giver ledelsen betingede aktier i stedet for kontantbonusser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier