MedWatch

Medie: Prispres udfordrer regeringens vækstplan

Flere kilder i medicobranchen siger til Børsen, at regeringens vækstplan for life science vil få det svært på deres område på baggrund af en fortsat spareiver i det offentlige.

Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe

Flere kilder i medicobranchen påpeger, at et ensidigt fokus på priserne på medicinsk udstyr i det offentlige vil gøre det svært for regeringen at lykkes med sin vækstplan for life science.

Det skriver Børsen.

"Hvis vi har nogle indkøbsmodeller, der ikke præmierer, at vi har de nyeste produkter eller den nyeste teknologi, er det svært at eksportere et produkt, man ikke bruger i hjemlandet," siger Peter Huntley, direktør for brancheforeningen Medicoindustrien, til avisen.

Han påpeger, at Finansministeriet bærer en stor del af skylden og har en indirekte indflydelse på sundhedssystemet og eksporten af medicinsk udstyr, da man styrer "benhårdt" efter besparelser i økonomiaftaler.

Ulrik Therkildsen, adm. direktør for grossisten Mediq Danmark, bakker op om det synspunkt og påpeger, at "villigheden til at få innovation med i udbud ikke er ret stor".

Finansminister Brian Mikkelsen (K) peger dog på, at den nye life science-enhed i Erhvervsministeriet netop skal sikre mere innovation i de offentlige udbud gennem øget dialog med erhvervslivet, ligesom den skal sørge for, "at man ikke stirrer sig blind på prisen."

MedWatch har ændret denne artikels overskrift fra 'Medie: Medicobranchen tvivler på regeringens vækstplan' til 'Medie: Prispres udfordrer regeringens vækstplan'.

Medicoindustrien: Fantastisk at vejen banes for innovative prismodeller 

Regeringen sigter efter nyt dansk medico-organ 

Udspil sikrer life science-industrien fast plads i Erhvervsministeriet 

Ny regeringsplan slår projekter for forskningsvækst sammen 

Regeringen vil lirke døren op til epicenter for life science med nyt kontor i Boston 

Løft af Lægemiddelstyrelsen vil hjælpe med rekruttering  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier