MedWatch

Medie: Indisk selskab forbereder tocifret milliardbud på Sanofi-division

Et indisk medicinalselskab, som tidligere har været meldt interesseret i at overtage Sanofis europæiske forretning for kopimedicin, er nu ved at forberede et bud på et tocifret milliardbeløb. Det skriver et lokalt medie.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Den franske medicinalkoncern Sanofi er i fuld gang med at skille sig af med sin afdeling for generiske lægemidler i Europa, datterselskabet Zentiva med base i Tjekkiet.

En række medicinalselskaber og kapitalfonde har i den seneste tid været meldt interesserede i kopiforretningen, herunder indiske Torrent Pharma, og nu er det selskab ved at forberede et officielt bud.

Det skriver det indiske erhvervsmedie Livemint, som har talt med anonyme kilder tæt på processen.

Nyhedsbureauet Reuters har tidligere skrevet, at Zentiva vil blive værdisat til ca. 2 mia. euro, eller ca. 15 mia. kr., i et frasalg og det er netop værdien af det bud, som Torrent er ved at klargøre, skriver Livemint.

Det indiske selskab har allerede sikret sig finansiering fra en række hjemlige og udenlandske banker til det tocifrede milliardbud, som skal afleveres inden en deadline sat til 28. marts.

Zentiva er det tredjestørste generikaselskab i Europa, og lykkes det for Torrent at overtage selskabet, vil det være det største opkøb foretaget af et indisk medicinalselskab nogensinde, skriver Livemint. Det nuværende rekord er Lupins opkøb af selskaberne Gavis Pharmaceuticals og Novel Laboratories for samlet 880 mio. dollars i 2015.

Blandt de andre bejlere til Zentiva finder man ifølge Reuters det brasilianske medicinalselskab EMS og den svenskfødte kapitalfond Nordic Capital, som har omfattende aktiviteter i Danmark, da man tidligere ejede bl.a. Falck og Nycomed og fortsat er i ejerkredsen i Lagkagehuset og Sportmaster.

Medie: Lagkagehuset-ejer med i kapløb om at købe Sanofis forretning for kopimedicin 

Medie: Flere fonde viser interesse i Sanofis kopiforretning 

Novo-rival fortsætter salgsplaner for kopiforretning 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier